Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a declarat astăzi, în urma anunţării rezultatelor de la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, că acestea vor fi analizate la nivelul Ministerului Educaţiei.

„În mod cert vom face o analiză la nivelul ministerului şi vom cere inspectoratelor şcolare judeţene răspunsuri din care să rezulte nu numai de ce s-a ajuns aici, ci şi măsurile pe care le propun pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară”, a spus Andronescu la RomâniaTV.

Ministrul Educaţiei a mai arătat că trebuie făcută o corelaţie şi între rezultatele elevilor de la evaluările din timpul liceului şi cele de la examen. „Poate este o problemă în modul în care au fost realizate subiectele sau poate notele din timpul liceului nu sunt reprezentative”, a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai apreciat că subiectele de la matematică nu au fost adaptate la profil. „Subiectele de la profilul tehnologic au fost mai grele decât cele de la matematică-informatică”, a declarat Andronescu.

Potrivit ministrului, nu trebuie judecaţi vinovaţii astăzi, ci să fie gândite măsuri.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că rezultatele la examenul de Bacalaureat trebuie discutate cu echilibru. "Am primit doar rezultatele din 12 judeţe. Acum le analizăm. Aşteptăm toate rezultatele oficiale. Trebuie să dicutăm cu echilibru rezultatele din acest an", a spus Andronescu, citată de Mediafax.
Integral pe AdevărulComentarii

vuzraag tpQasB ambbzpvmbmoa, [url=http://pnrltvvpzfvy.com/]pnrltvvpzfvy[/url], [link=http://peeyyfitheyl.com/]peeyyfitheyl[/link], http://yhcilcoimwvx.com/

22 august 2012 22:14

hfhbinccwnw 53PJdm nysoaesqiyhd, [url=http://hfpugwnhwmkq.com/]hfpugwnhwmkq[/url], [link=http://rxrsxfycwnrq.com/]rxrsxfycwnrq[/link], http://vrdtslmkjdzz.com/

29 iulie 2012 12:18

Sa dam tarii cat mai multi tampiti Draga Caty " fi barbata "! Dela anul aplica metoda lui nea Nicu :" nici un corigent, nici un repetent ".

8 iulie 2012 15:29

Profu' Abramburica de cate ori a fost ministru a tot facut analize.Astfel de analize, tovarasi, se faceau zilnic in regimul impuscatului pana cand toti oboseau vorbind si ascultandu-se unul pe altul. Rezultat :promovarea unor minciuni.

8 iulie 2012 15:01

un alegator Bravo doamna ministru. Ministerul face analiza,.Inspectoratul este vinovatsi trebuie sa ia masuri. Ca la PCR - cand resultatele erau bune ei spuneau -uite ce lucruri bune facem. Cand resultatele erau proaste tot ei spuneau: nu ati facut si nu ati dres.... Bravo misnistrule!! Acum cat mai esti in functie, tragei niste masuri si pune din nou sistemul in coordonatele coruptiei. Funeriu e vinovatca nu-i lasa pe toti sa ajunga doctori in drept international. Sau poate aceasta specializare este reservata numai unora care stiu sa minta si sa copieze in mod profesional?

8 iulie 2012 14:00

AMERICANUL ROMANIA are nevoie de CONDUCATORI PERFORMANTI de tip FORMULA UNU si nu de incepatori cu MAMALIGA IN GEAM sau cu permis de conducere CUMPARAT sau luat cu spaga. Pana acum Romania a fost condusa ca o ROABA din groapa in groapa, din sant in sant si din gard in gard. Din cei aflati la PUTERE acum doar FLORIN GEORGESCU are permis de conducere pentru FORMULA UNU restul sunt AGEAMII. Unii dintre ei au interzis pentru a poseda permis de conducere.Bocitoarea asta de ANDRONESCU E a fost pusa ca ministru pentru sa continuie si in ACTUL III prabusirea invatamantului. S-a vazut ce a avut de spus in mandatele anterioare. O fi buna specialist LA CHIMIA ANORGANICA ca la cea ORGANICA dupa cum arata e zero.

8 iulie 2012 13:19

din sistem d-na ministru , sistemul a fost facut praf de 8 ani ...profesori slab pregatiti care nu stiu sa predea , elevi dezinteresati , parinti care s-au invatata sa dea spaga la bac ca sa treaca ...stiti ca sunt profesori care nu predau toata materia pentru ca nu stiu ei despre ce e vorba dar sunt titulari ?...

8 iulie 2012 12:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.