Perioadă grea pentru șeful Executivului: nu doar că Ludovic Orban se confruntă cu amenințări tot mai dese și mai substanțiale privind depunerea unei moțiuni de cenzură în Parlament, dar Legislativul ar putea să îi facă o surpriză și mai neplăcută.

Rugămintea Premierului Ludovic Orban către toți românii, pe care i-a îndemnat să nu respecte deciziile CCR, nu rămâne fără consecințe, constată CAPITAL. Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că depune toate diligențele necesare pentru o plângere penală pe numele lui Ludovic Orban, pe care îl acuză de instigare la nerespectarea legilor.

„Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban! Chiar dacă ocupă o funcţie înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei! Recomandarea lui Orban către populaţie de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituţiei.

Această declaraţie nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără ruşine, al PNL-iştilor la justiţie. Iar atacul lor la orice instituţie care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns. Aşteptam o reacţie mai hotărâtă a CSM-ului, cum aş fi aşteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene, dar pare că pentru aceste instituţii ce le este interzis unora, le este permis altora”, a anunțat, citat de ADEVĂRUL, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Și fostul europarlamentar Norica Nicolai a ameninţat PNL cu dizolvarea pentru declaraţiile liberalilor la adresa Curții Constituționale a României (CCR). Nicolai a făcut trimitere la cererea adresată de premierul Ludovic Orban, în timpul unui interviu, de a nu fi respectate deciziile CCR care le-ar pune viaţa în pericol, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Orban s-a referit la soluţia de neconstituţionalitate dată de CCR internării, izolării şi carantinării prin ordin de ministru şi nu prin lege.

Nicolai enumeră şi criticile susţinute de Raluca Turcan (vicepremier) şi Rareş Bogdan (europarlamentar) la adresa judecătorilor CCR. „Este adevărat că atunci când un preşedinte de partid (şi prim-ministru pe deasupra) incită populaţia la nerespectarea hotărârilor Curţii Constituţionale, atunci când un prim-vicepreşedinte (şi vicepremier) al aceluiaşi partid ameninţă cu schimbarea politică a judecătorilor CCR pentru că nu i-au covenit deciziile lor,

atunci când alt prim-vicepreşedinte (şi europarlamentar) al aceluiaşi partid spune că CCR “subminează statul român” doar pentru că deciziile Curţii sunt contrare intereselor propriului partid sau când liderul deputaţilor aceluiaşi partid numeşte CCR şi Avocatul Poporului ca “axa răului” tot pentru că nu îi convin deciziile lor, acest partid se califică pentru dizolvare pe cale judecătorească conform art 46, litera b) din legea partidelor politice?

Întreb pentru un prieten din PNL! P.S. Legea 14/2003. Art 46 – Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice.”, a scris Norica Nicolai, pe pagina sa de Facebook, citată de COTIDIANUL.

Ultimul denunț penal împotriva Guvernului Orban a fost anunțat ieri. Asociația Civică Solidaritatea din Hunedoara acuză Executivul și senatorul PNL, Carmen Hărău, de trafic de influență după anunțul unor ajutoare de stat pentru anumite multinaționale. Reclamanții susțin că ajutoarele încalcă prevederile tratatului de funcționare ale Uniunii Europene și că sute de milioane de euro promise companiilor echivalează cu suma necesară dublării alocațiilor, anunță ANTENA3.

„Guvernul României condus de Ludovic Orban intenționează să acorde ajutor de stat unor societăți multinaționale. Toate sunt străine. Ajutoarele de stat încălcă Articolul 107 din Tratatul pentru funcționare al Uniunii Europene, care spune că nu ai voie decât pentru motive bine întemeiate și pe perioadă bine determinată.

Noi ne-am autosesizat și am făcut acest denunț penal împotriva lui Ludovic Orban, prim-ministru al României, Cîțu Vasile-Florin, ministrul Finanțelor Publice, Popescu Virgil-Daniel, ministrul Economiei, Hărău Carmen, senator din partea Partidului Național Liberal”, a declarat reprezentantul Asociației.


Comentarii

Pute Poza tipica ,priveste la ei si te ingrozesti ,astia isi bat joc de Romania.Romani neinregimentati politic ,inca sunteti multi destepti si de buna credinta ,DESTAPTAREA!!!!!!!!!!!!!

12 iulie 2020 16:45

Fiurărul Antena Șanț mai vine cu o bășină cu miez neexplodată încă, bășină cu miez care e pă vine la găoaza Varanului. În loc să-i cânte prohodul PSD-ului lor mult stimat și iubit, haznalele se tot screm să facă gălăgie, că Tăriceanu a avut o erecție de curând, adică i s-a întărit dosul izmenelor unde craiul berbant ofilit dar afemeiat a tras o bălșină cu miez împrăștiat, adică s-a căcat pă el. Muie! Muie PSD!

10 iulie 2020 19:37

Muie Tariceanu Dar tu jegule de Tariceanu esti mai presus de lega se vede ca de cate ori te-a scapat Psd-isti de la ancheta DNA ,,plus ca ai luat mita de la Austriaci 800 Mii € ,,Si tot Psd te-a scapat de ancheta,,acum tu vii sa vb de respectarea legi ,morti ma-ti de gunoi..

10 iulie 2020 13:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.