Fostul președinte al României, Traian Băsescu, dinamitează scena politică autohtonă chiar înaintea alegerilor locale și parlamentare. Europarlamentarul Traian Băsescu va intra, alături de Gabriela Firea și Nicușor Dan, în competiţia pentru primăria generală, în cazul în care PNL şi USR nu fac alianţă cu PMP. Şi nu vor face. Băsescu va rupe din voturile lui Nicuşor Dan, la fel cum fostul său rival, Victor Ponta, va rupe din voturile Gabrielei Firea.

Gest incredibil la care ar putea recurge fostul președinte, Traian Băsescu. Nimeni nu se aștepta la așa ceva din partea actualului europarlamentar, afirmă CAPITAL. Acesta ar avea în gând să candideze din nou la Primăria Capitalei. Partidul condus de Eugen Tomac a cerut liste comune cu PNL pentru consiliile de sector, însă liberalii au refuzat.

„Ne-au subestimat şi ne-au tratat cu aroganţă”, susţin surse din conducerea PMP. Prin urmare, PMP va avea candidat propriu la sectoare, dar şi la primăria generală, deci calculele se complică pentru Nicuşor Dan. Traian Băsescu ar putea candida din partea PMP la Primăria Capitalei, care va rupe din voturile lui Nicuşor Dan.

Fostul președinte al României, citat de JURNALUL NAȚIONAL, a declarat, marți seara, că a discutat cu liderul PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura sa la Primăria Capitalei la alegerile locale din toamna acestui an. Traian Băsescu a anunțat că PMP va avea candidați la sectoarele Capitalei, la Primăria Generală și liste complete de candidați la Consiliul General.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că, dacă au nevoie de serviciile mele, sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca, după ce definitivează listei de candidate, să aibă în vedere și candidatura mea”, a spus Băsescu.

Problema este că PNL şi USR-PLUS nu vor să coopteze PMP într-o alianţă a dreptei pentru Capitală. Motivul: partidul fondat de Traian Băsescu votează de patru ani alături de PSD şi ALDE în Consiliul General, asigurându-i majoritate Gabrielei Firea, susține ADEVĂRUL. Miza lui Traian Băsescu nu e Primăria Generală, ci propulsarea PMP în Parlament la alegerile din decembrie. Practic, candidatura lui Traian Băsescu la alegerile locale va spori notorietatea partidului şi va reactiva electoratul fidel fostului preşedinte, prin urmare PMP ar putea trece pragul de 5% la alegerile parlamentare.

”În Bucureşti suntem partid de 10%, dar dacă intru eu în competiţie va fi de mai mult”, a spus, la DIGI24, şeful statului, amintind că PMP a luat aproape 10% la alegerile europarlamentare din 2019. ”Sunt hotărât să intru în competeţie dacă PNL şi USR vor considera că pot să batjocorească PMP. Adică să ne spună: <>. Şi responsabilitatea va fi a lor dacă Firea va rămâne primar general”, a mai spus Traian Băsescu.

Candidatura fostului preşedinte va rupe din voturile lui Nicuşor Dan, prin urmare Gabriela Firea ar fi avantajată de divizarea dreptei. În consecinţă, PNL şi USR îl vor acuza pe Traian Băsescu că a pus umărul la succesul PSD. ”Pot să spună, eu am întâlnit multe porcării. Eu le spun public ce le-am mai spus: faceţi alianţă politică sau electorală care să concentreze toată dreapta, cu Nicuşor Dan candidat, cu liste comune, că e singura soluţie să o scoatem pe Firea din fotoliul de la Cişimgiu.

Dacă nu ne acceptă, mă văd fără obligaţia înţelegerii. Nu voi fi lacheu. Cum e posibil să spui unui partid, fie el şi mai mic, dar care are 10%, procent probat la europarlamentare: <>”, a răbufnit Traian Băsescu, cu trimitere la faptul că PNL şi USR cer susţinerea PMP pentru Nicuşor Dan, însă nu vor să împartă locurile din Consiliul General.

Pe de altă parte, Victor Ponta sau orice alt candidat susţinut de ProRomânia va rupe din voturile Gabrielei Firea. Practic, vechii rivali Traian Băsescu şi Victor Ponta vor influenţa direct lupta pentru primăria generală. Întrebat dacă scopul său e să pună umărul la înfrângerea Gabrielei Firea, liderul ProRomânia, citat de ANTENA3, a răspuns: „În general, proştii cred că noi trăim cu grija lor.

Doamna Firea nu e…, e o persoană inteligentă şi nu ştiu de ce are impresia că noi toţi ne raportăm, ne trăim viaţa cu ce face ea. Nu, m-am gândit la un singur lucru, la faptul că vreau ca Pro România să aibă o voce uzită în Bucureşti”. Victor Ponta are acelaşi interes ca Traian Băsescu: să crească notorietatea ProRomânia în perspectiva alegerilor parlamentare.

Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş vor avea miercuri încă o rundă de negocieri pentru a stabili candidaţi comuni la primăriile de sector, anunță NAȚIONAL. Data-limită este sâmbătă, când cele trei partide fie vor prezenta candidaturi comune, fie vor anunţa că merg pe cont propriu.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Cum apreciați gestul fostului președinte Traian Băsescu de a-și anunța candidatura la Primăria Capitalei? Prostie, șantaj, oportunitate sau decizie înțeleaptă?


Comentarii

v Cred ca Bucurestenii isi merita soarta, deoarece ei l-au votat pe Basinescu, pe Firea, si alti oameni de "Incredere" ca Lis, Vanghelie etc..

31 iulie 2020 0:32

Obărchelnerul de la Cireșica Atenție! Băsescu are o pată mare de nicotină-n turul nădragilor. I s-a dinamitat acolo o bășină cu miez și cum acolo e scena politică a Chiorului, rezultatul a fost că moș Chiorpec s-a căcat pă el din belșug, din abundență, din prea multă doctrină populară, doctrină care spune cu literă de evanghelie că omul din norod când se cacă, trebuie să se șteargă emergent și sustenabil cu un ciucalău de porumb sau știulete de cucuruz chelit de boabe, e mană cerească doctrina asta poPULAră. Rezultatul ștergerii va fi cel scontat numai dacă moș Chiorpec se va șterge și diligent la găoază cu ciucalăul de cucuruz chelit de boabe, vorba diligentă a lui Victor Viorel Ponta, felcer docent în drept tagma cum laudae, totul trebuie să fie diligent, numai așa totul va fi implementat sustenabil și emergent în găoaza politicii. Votați Traian Băsescu! Votați EBA! Cetățeni, descheiați-vă la prohab, scoate-ți de acolo ștampula și votați clanul Băsescu, clanul Bercea Mondialu, clanul Syda, clanul tuturor cozilor de topor din securitatea ceaușistă, dacă vreți să trăiți bine! Să trăiți bine! Să trăiți bine? Băăă, da proști mai sunteți, proștilor!

30 iulie 2020 1:09

Traian Băsescu (2) Am comunicat Mafiei din partid, că dacă au nevoie de serviciile mele, încă sunt aici, până nu mă vor lua cu arcanul la ocnă pentru domiciliu forțat. Hăhăhăhăhăhăăăăă! Acum, ce pula mea vreți? V-am ciuruit, proștilor, băăă, da proști mai sunteți, proștilor! Hăhăhăhăhăhăăăă! Am uitat să precizez faptul că, ofer servicii gratuite de felații și cunilincții numai damelor bine cu o singură condiție, să fie blonde și să semene dar să nu răsară cu metresa mea Elena Udrea, cea care a fost favorita mea și căreia-i făceam felații și cunilincții zilnic la Cancelaria Prezidențială când Nuți se suia cu bucile ei pe birou și adopta postura capră. Ce mai vremuri, ce mai vremuri! Eheee! Uite așa am ajuns și limbist de meserie. Dau limbi în prostie, că armata-i lungă. Contez foarte mult în candidatura mea la primăria capitalei, pe voturile lui Bercea Mondialu și al clanului lui de cioroi borâți. Votați, Traian Băsescu, primar general al capitalei, ca să vă mai ciuruiesc înc-odată. Băăă, da proști mai sunteți, proștilor! S-am cam dus câinii cu colaci în coadă! Dar o să găsim noi alți câini și alți covrigi, trebuie numai să-i cauți o leacă. Hăhăhăhăhăhăhăhăhăăăă!

29 iulie 2020 20:28

Traian Băsescu (1) Pentru cei care nu mă cunosc, v-am fost președinte 10 ani. În nemernicia mea, ca un câine turbat, am mușcat mâna țării care m-a hrănit și care m-a crescut, am mințit poporul și am batjocurit națiunea, ascunzându-mi gândurile ticăloase, dar n-am remușcări. Hăhăhăhăhăhăhăăăhăhă! V-am ciuruit proștilor, băă da proști mai sunteți! Acum am ajuns și euro-porc ca să grohăi la Bruxellles, pentru că dacă ploada mea EBA a fost și ea p-acolo unde ne-a făcut de râsul curului, Eu de ce să nu fac la fel? Hăhăhăhăhăhăăăăăăă! Eu am mai fost primar general al capitalei, de unde am furat casa din Mihăileanu de la stat, casă pe care mi-am făcut-o cadou prin furt calificat din avutul statului, casă pe care am vândut-o apoi pe mult mai mulți bani, deci am toate calitățile unui adevărat primar general al capitalei, nu ca Loazele de azi. Hăhăhăhăhăhăhăăăă! În mod normal ar fi trebuit să putrezesc la ocnă în celula VIP de la Jilava pe care bunul meu prieten Adrian Năstase mi-a lăsat-o moștenire cu limbă de moarte pe gușă, dar cum sunt mai deștept și mai șmecher decât voi, proștilor, băă, da proști mai sunteți, proștilor, am fentat pușcăria și vă mai dau și lecții de democrație. Hăhăhăhăhăhăhăăăă!

29 iulie 2020 20:27

Chemați geniștii! Se mai lasă cu o dinamitare a haznalelor. Iar dacă haznalele vor exploda, tot căcatul ăla d-acolo va fi pulverizat în tot Bucureștiul, dar nu va mai îngrășa solul, pentru că e prea mult beton și asfalt în capitală, parcuri nu mai prea sunt, iar cele care mai supraviețuiesc, sunt ciopârțite anual de binefăcăcătorii națiunii care de dragul șpăgii distrug capitala. Să vezi și să nu crezi, Dan Voiculescu a devenit iarăși preten drag cu Băsescu, pentru că latrinele îl tot pun pe Chior aci, ca să sperie țâncii de țâță cu muianul lui patibular de bețiv perpetuu mahmur. Dar, din moment ce toate căcatcalculele ăstora pornesc de la desconstiparea lui 4% ca procente ale PMP pentru a le cufuri la 5% pentru ca partidul mișcăcării poPULAre să mai existe, ce ne spune nouă profanilor asta? Că toată gălăgia asta vomată și căcată aci, nu e decât o manipulare ordinară care n-are nici o șansă de succesuri, vorba lui EBA, căcare vrea cică să devină salvatoarea pemepulii ăsteia de partid și a lui moș Chiorpec bețivanul. Așa că, căcare, dragi bucureșteni, votați-l pe Băsescu, pentru că statul mai are case-n Mihăileanu, pentru ca Orbetele să-și mai fure cadou d-acolo înc-o casă, pe care s-o dea celei de a doua ploade a lui, ca donație după ce o va vinde pe un alt munte de bănet. Succesuri! Oare, bucureștenii o să vrea să vorbește cu EBA sau cu Chiorul? Bună întrebare! Succesuri!

29 iulie 2020 20:02

Ce faci nene Paulus? (2) Aștept cu nerăbdare ca Băsescu să-și înceapă scremerile să-și salveze partidul lui leșinat care are cele mai mari șanse să nu mai ajungă-n grajdul parlamentului, adică aștept ca Chiorul să candideze la primăria capitalei, să vedem cine-l va mai vota pe neomul ăsta? Câțu, perdant din născare? Oi fi având tu impresia asta, dar eu sper ca acest Câțu care este un finanțist profesionist dar completamente naiv, să se trezească-n mama dracului și să prezinte un raport detaliat țării, cu situația financiară a României, la momentul când PNL a preluat guvernarea, dar și să arate la tot omul din țara asta, cine e responsabil ca partid politic și ca putere pentru fiecare dintre cele 110 miliarde euro datorie națională externă din 1990 până azi. Muie PSD!

29 iulie 2020 19:47

Ce faci nene Paulus? (1) Îl scobești în găoz pe nea Orbetele ăsta? Dacă tu ești atât de căcatclarvăzător încât să apreciezi că Chiorul mai face și lucruri bune, nu e de mirare că-n România nici acum după 30 de ani în care PSD-ul a ruinat țara înglodând-o-n datorii externe de cele 85 de miliarde de lei, să fii poate unicul din țara asta care mai poate crede că Orătanie ăsta mai poate face vreo minune de vitejie, în afară de a ieși în patru labe de la restaurantul lui favorit Cireșica, unde obărchelnerul îl calcă de fiecare dată pe mâini pe Băsescu la ieșirea bețivului d-acolo. Îmi aduc aminte pe vremea când erai Edgar și împroșcai cu căcat în postările tale elogiindu-l pe Băsescu, cel care atunci își bătea joc de națiunea română și de țară. Acum, văd că ești ceva mai confuz, dar susții demersurile mahmure ale Orătaniei, pentru că n-așa, lăbărarii nu sunt buni, tot mai buni sunt Ion Ilici Iliescu. Adrian Năstase, nevinovatul Liviu Dragnea actualmente ocnaș în termen care servește patria, dar și adevărații patrioți patriotarzi ca WC Tudor care-i oale și ulcele, Gheorghe Funar și alte excremente rebutate și alte ciurucuri similare precum Nicolae Văcăroiu, Dan Marțian, căcatacademicianul Bârlădeanu, Silviu Brucan, etc.

29 iulie 2020 19:47

Uite că pramatia mai face și lucruri bune Să mă explic. Pramatia are un talent imitabil și un tupeu nemărginit de a minți cu farmec boborul că va face și va drege. Dacă nu face, are curajul, franchețea și, iarăși, farmecul de a recunoaște că a fost beat când a promis. Ei bine, lumea râde, îi iartă și-l votează iar și iar. În fond recunoaște că „e de-al nostru, taică”! S-a ajuns ca stilul său flecar și șucar să fie considerat o rețetă de succes și s-a întâmplat să fie adoptat și de Ponta împotriva lui Joiannis. Și a fost dezastru... Lăbărarii, având printre ei și lupii pedeliști, încearcă să joace și ei în stilul marinelului, dar vor pierde. Nea Beșică ecce inimitabil, băieți. E un actor unicat și diabolic. Briza mărilor și damful locantelor de prin porturile lumii nu e pentru fizicul anemiat al unui guler alb-murdar, perdant din născare, numit Câțu, și nici pentru trubadurul afon cu mandolină Sică Numaiștiucum, rătăcit în politica secolului 21, probabil ultimul al civilizației umane. Sper să ne mai auzim și la requiemul de după alegeri. Pentru lăbărari, a adopta aroganța băsesciană (precum Ponta), sau a încerca să-l scoată pe nea Beșică din joc echivalează cu a-și face sepuku.

29 iulie 2020 18:17

Wilson "Ha, ha, ha, ce-mi plac glumele mele..."- zicea nenea asta si folosea in campania din 2004 sloganul "Sa traiti bine".... A mai fost primar general si are casa din Mihaileanu si parcurile date la "baietii destepti" pe "constiinta".... Si a declarat ca nu va candida la presedintie din statutul de primar general.... Dar a facut-o! Mai votati-l si ramaneti fara niciun parc....

29 iulie 2020 14:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.