După ce Rusia a tras un „glonţ în spaţiu“, testând o misterioasă armă anti-satelit, marile puteri sunt în alertă, dar Moscova arată cu degetul tot spre Washington. Astăzi, la Viena sunt prevăzute negocieri între Rusia şi SUA, pe această temă.

Capacitatea unui satelit de a ataca un altul era până acum numai teoretică. Numai lovituri de la sol au fost demonstrate de SUA, Rusia, China în 2007 şi India în 2019, dar aceste explozii creează mii de fragmente şi marile puteri se abţin să efectueze din nou astfel de teste. Dar, la sfârşitul săptămânii trecute, SUA au acuzat Rusia că a testat o armă anti-satelit lansată în spaţiu, dar Moscova a dezminţit, numind obiectul un „instrument special“ de inspecţie spaţială. Indiferent despre ce ar fi vorba, manevra reprezintă pentru Washington o rară escaladare militară în spaţiu.

Incidentul rus ar putea fi un mesaj către Washington, care tocmai pune bazele unei Forţe spaţiale, decisă de Donald Trump cu scopul declarat al dominaţiei spaţiale. Şeful Forţei, generalul Jay Raymond, a declarat cu această ocazie că „spaţiul este un teatru de război, la fel ca aerul, pământul şi apă“.

Integral pe AdevărulComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Cosmosul NU e un teatru de razboi. Cosmosul e ordine perfecta si armonie si omul nu va cunoaste niciodata misterele lui unde timpul si legile fizicii sunt suspendate din Casa Raiului in care stau, intre anii 2004-2070.

28 iulie 2020 21:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.