Tot mai mulți cetățeni merg să se testeze la cerere, din diverse motive, fie că pleacă în vacanță și au nevoie de un buletin medical, fie că au intrat în contact cu cineva bolnav și vor să se asigure că nu au fost și ei contaminați. Uneori se așteaptă mult, centrele de testare sunt deja suprasolicitate. Adevăratele complicații vin însă în momentul în care testul este pozitiv. Mulți nu știu ce au de făcut și intră în panică. Medicii Beatrice Mahler și Adrian Marinescu au explicat la Digi24 care sunt pașii de urmat.

„În primul rând, trebuie să anunți Direcția de Sănătate Publică, iar pentru asta, suni și îți suni și medicul de familie. Dacă ești asimptomatic și nu ai comorbidități, adică nu ai tensiune, nu ești obez, nu ai diabet și starea de sănătate este bună, împreună cu DSP, ești direcționat către o unitate medicală ca să ți se facă un set de analize, un bilanț al momentului - adică, se face o radiografie pulmonară, examen de sânge și un consult de boli infecțioase sau pneumologic, depinde unde ești direcționat. Ulterior, dacă ai condiții de autoizolare la domiciliu, semnezi că ești de acord și că vei respecta autoizolarea și pacienții merg către casele lor. Sunt o serie de reguli pe biletele de externare, iar pacienții sunt îndrumați ca la momentul în care apare orice simptom care ar sugera agravarea afecțiunii sau în caz de stare generală alterată să anunțe medicul de familie. Pot să sune și la ambulanță, să anunțe situația lor și prin centrul operativ se găsește un loc unde să fie internați”, a explicat la Digi24 managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler.

Integral pe Digi24Comentarii

Oltean 1. Vezi daca ai loc asigurat loc de veci reprezentativ 2. Fa testament 3. Treci sub tacere ca esti infectat, impacate cu dusmanii. Nu uita ca sa-i si pupi, nu cumva sa scape vre-unul. Nu-ti uita nici seful, soacra etc. 4. Injura Parlamentul, Guvernul, Presedintele, Iliescu, Basescu, PSD (dupa K.I - ei au cultura de COVID !), UDMR (nu se stie de ce, dar nici nu conteaza) etc. 5. Goleste-ti barul. Cei ncare vor sa inchine un pahar in amintirea ta, nu au decat sa-si cumpere ei bautura. 6. Uita de tensiune, colesterol, glicemie, ficat, prostata etc. Fa-ti plinul la burtica, dar numai cu bunatati interzise, de la care te-ai obtinut cu greu.

31 iulie 2020 15:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.