PNL a votat cedarea Bucureștiului către USR și relansarea USR ca partid important. Candidatura lui Traian Băsescu îi sperie foarte tare pe cei de la PNL și USR, care însă joacă dur. Nici nu vor să audă de PMP și Traian Băsescu! Iar acest lucru îi va costa scump, în eventualitatea în care fostul șef al statului va decide să candideze pentru funcția de primar general.

Liderii PNL, USR şi PLUS şi-au prezentat oficial alianţa formată pentru alegerile locale din Capitală, unde partidele vor merge cu candidaţi comuni la primăriile de sector, iar pentru Primăria Generală îl vor sprijini pe Nicuşor Dan, anunță DIGI24. USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6. La Sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), Sectorul 2 – Radu Mihaiu (USR), Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL), Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS), Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL) şi Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL).

„Deci cele 6 primării de sector din București au fost împărțite juma-juma, numai că USR are și candidatul la Primărie, pe Nicușor Dan. Deci dacă facem o împărțire aritmetică, USR are 5 poziții importante, iar liberalii primesc doar 4. Viceprimarii Capitalei vor fi la fel, unul de la USR-PLUS, altul de la PNL. Ceea ce ne poate face să spunem că a fost o negociere proastă!”, scrie jurnalistul Dan Andronic, în EVENIMENTUL ZILEI.

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că echipa USR PLUS şi PNL din administraţia locală a Bucureştiului va avea un partener în Guvern. „Prezenţa mea aici este o garanţie a faptului că echipa USR PLUS şi PNL din administraţia locală a Bucureştiului va avea un partener care iubeşte la fel de mult Bucureştiul şi care este gata să demareze sau să finalizeze toate proiectele vitale pentru Bucureşti”, a mai spus Orban, citat de CAPITAL.

Pe de altă parte, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, într-o postare pe facebook, negocierile PNL - USR - PLUS desfășurate în sediul Guvernului, apreciind că premierul a transformat Guvernul ”mai întâi în cârciumă şi acum în sediu de partid”. ”Așa luptă Orban cu pandemia la Guvern! Împărțind candidaturi în stânga și-n dreapta! Sănătatea oamenilor este doar o lozincă pentru PNL, mai apăsătoare este disperarea că pierd alegerile în Capitală”, declară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

”Zbaterile electorale ale lui Orban sunt o rușine pentru ceea ce ar trebui să însemne Guvernul României! În nicio țară civilizată, Guvernul nu este folosit pentru tranzacții și negocieri politice. Doar la noi, Orban a transformat Guvernul mai întâi în cârciumă și acum în sediu de partid“.

ADEVĂRUL constată că PMP nu a mai fost cooptat în alianţa dreptei pe Bucureşti, prin urmare Traian Băsescu se pregăteşte să candideze la Primăria Capitalei şi va rupe din voturile lui Nicuşor Dan, la fel cum fostul său rival, Victor Ponta, va rupe din voturile Gabrielei Firea. Practic, vechii rivali Traian Băsescu şi Victor Ponta vor influenţa direct lupta pentru primăria generală.

Traian Băsescu a subliniat clar că dacă PMP nu va fi cooptat într-o alianţă a dreptei în Capitală, va candida pentru fotoliul de primar general, amintește COTIDIANUL. Formaţiunea este creditată, în prezent, cu circa 10% din intenţia de vot a bucureştenilor. Dar miza lui Traian Băsescu nu era Primăria Generală, ci propulsarea PMP în Parlament la alegerile din decembrie. Practic, candidatura lui Traian Băsescu la alegerile locale va spori notorietatea partidului şi va reactiva electoratul fidel fostului preşedinte, prin urmare PMP ar putea trece pragul de 5% la alegerile parlamentare.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Este bine pentru candidatul comun al PNL și USR- PLUS la Primăria Generală, Nicușor Dan, că PMP-ul lui Traian Băsescu nu a mai fost invitat să facă parte din această alianță electorală?


Comentarii

Muie postacilor Psd Parca spune-ai gunoiule de postac Psd-ist @Dinu ca de la Campeanu incoacea ai votat PNL,, ti am zis intr-o alta postare ca esti un imputit de postac Psd-ist platit,,ca va plateste Psd-ul sa comentati suge-me-ai pula de ordinar ..

2 august 2020 14:39

@Dinu Esti dus cu pluta? Pe cine ai votat pana acum? Ce dictatura e asta ? Dictatura mastii? Pai ce facea psdul? Iti inchidea gura! Te pomeni ca ti-a placut Iordache, Nicolicea, Nic(i)olae, Codrut Stefanescu, Olguta (manca-i-ai puta, ca-i inca buna) Vasilescu....

2 august 2020 14:01

Petrov dixit Oare pentru a candida la primaria Capitalei nu este nevoie de declaratie pe propria raspundere si confirmare de la CNSAS de necolaborare cu fosta securitate?

2 august 2020 13:32

Dinu Logica loviturii de gratie o s-o vedeti la alegeri, cand cu toata cooperativa voastra o sa primiti suturi in cur de la oameni. Pai daca acum, cand nu aveti toata puterea va purtati dictatorial, ne este groaza sa ne imaginam ce ne-ati face daca ati avea toata puterea. Asa ca eu nu va mai votez, asa cum am facut pana acum.

2 august 2020 12:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.