Liderii PNL, USR și PLUS au anunțat oficial, sâmbătă, că s-au înțeles în privința unor candidaturi comune și pentru primăriile de sector din București la alegerile locale din 2020. Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache, dar și Nicușor Dan, candidatul lor comun la Primăria Capitalei, au susținut alocuțiuni în care și-au exprimat satisfacția pentru acordul la care au ajuns, subliniind că nu a fost ușor, dar scopul comun este să construiască o nouă administrație în București.

„Este un acord la care nu s-a ajuns ușor”, a spus Dan Barna, în timp ce Nicușor Dan i-a rugat pe susținătorii celor trei partide să treacă peste „asperități” și să creadă în noul proiect pentru București. „Avem de dat o veste bună pentru bucureşteni: dreapta modernă, pro-europeană, s-a unit într-un proiect comun pentru Bucureşti. Bătaia de joc la adresa bucureştenilor trebuie să ia sfârşit”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

„După săptămâni de discuţii, de analize, de evaluări, partenerii din USR-PLUS, împreună cu noi, cei din PNL, am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru Bucureşti şi o viaţă de calitate mai bună pentru fiecare bucureştean. Proiectul care ne-a unit este proiectul care trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de interes şi de dedicare faţă de interesul bucureşteanului, modului dezastruos în care a fost guvernat Bucureştiul. (...) Astăzi am decis în forurile staturare că vom prezenta candidaţi comuni la Bucureşti. Împreună am luat decizia de a susţine candidatura lui Nicuşor Dan. (...) Prezența mea aici este şi un semn de colaborare loială între primarul general, primarii de sector şi Guvernul României”, a declarat Ludovic Orban.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.