Detalii revoltătoare ies la iveală în cazul tinerilor din Vaslui deveniţi focar de COVID pe litoral. Cazul zero, cel al adolescentei care a plecat la mare fără a aştepta rezultatul testului COVID, a fost tratat preferenţial.


Autorităţile au dat dovadă de dublă măsură în gestionarea focarului de coronavirus care a izbucnit pe litoral după ce un grup de tineri ce participase la o petrecere de majorat în Vaslui a plecat la mare, deşi printre ei se afla o adolescentă care efectuase testul COVID, dar nu primise rezultatele. Cei 31 de tineri au ajuns pe litoral, în trei grupuri, în jurul datei de 1 august. Cu o zi înainte, pe 31 iulie, una dintre adolescente, fiica unui ambulanţier din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, a fost transportată de tatăl său la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Vaslui, prezentând simptome de răceală. După evaluarea medicală, adolescentei i s-au recoltat probe pentru testul COVID-19, ulterior aceasta plecând acasă.


Deşi nu a primit rezultatele testului, a reuşit să-şi convingă părinţii să o lase alături de prieteni la mare. În după amiaza de 3 august, familia a fost înştiinţată că fata a fost confirmată cu COVID-19. Ce a urmat este un întreg lanţ de acţiuni iresponsabile şi încălcări ale legii, aspecte care, în orice stat civilizat, ar trebui să facă obiectul unor cercetări penale.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.