Emilian Hulubei, președintele AFAN, a vorbit despre contractele fotbaliștilor și despre ce taxe și impozite plătesc echipele din Liga 1.

Potrivit oficialului, cluburile din Liga 1 și jucătorii încheie un contract de activitate sportivă, iar taxele și impozitele plătite sunt de 10% din salariul minim pe economie, care este în prezent de 2380 de lei. Suma este una foarte mică și îi poate afecta pe fotbaliști la finalul carierei, fiindcă nu contribuie la pensie, însă aceștia păstrează aproape intacte sumele imense din contractele cu cluburile!

„Impozitele și taxele se plătesc la salariul minim pe economie. Sunt plafonate acolo. Este un contract de activitate sportivă, un contract civil. Nu se pune problema de contract de muncă. Există o derogare de la Ministerul Muncii și este un contract civil care se numește contract de activitate sportivă. Majoritatea cluburilor optează să plătească aceste impozite și taxe la salariul minim. Jucătorii pot să solicite să li se plătească la suma încasată, dar nimeni nu o face. Le afectează contribuția la pensie.

Vă dați seama, 10,5% din salariul minim pe economie ca și contribuție, o să iasă cu o pensie de 600-700 de lei. Contractul de activitate sportivă este reglementat.

Integral pe GSPComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.