Dintre protagoniştii dreptei, fostul preşedinte al României trâmbiţează cel mai tare presupusul trafic de influenţă ce ar reieşi din înregistrările care îl au în prim-plan pe contracandidatul său, în speranţa că astfel va câştiga voturi de la electoratul demobilizat al lui Nicuşor Dan.

Înregistrările audio ale conversaţiilor telefonice dintre Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR PLUS la primăria generală a Capitalei, şi un consilier al primarului PSD al sectorului 4 au meritul de a dinamiza anosta campanie electorală din Bucureşti. Ce se prefigura a fi un duel de la distanţă, în lipsa confruntării directe în cadrul unei dezbateri între Gabriela Firea şi Nicuşor Dan, campania s-a transformat într-un război al acuzaţiilor de corupţie şi al plângerilor penale. Înregistrările, a căror autenticitate nu a fost contestată din nicio parte, reprezintă o punere în scenă a unei curse în care Nicuşor Dan cade cu multă naivitate.

În atâţia ani de interacţiune cu aleşii PSD şi mafia transpartinică din administraţia publică locală, te-ai fi aşteptat să ştie că nicio convorbire privată cu aceştia nu este mânată de bune intenţii. Analizând tonalitatea, pauzele în vorbire şi alte mărci paraverbale, este limpede că interlocutorul său urma riguros un scenariu, punctând anumite aspecte probabil scrise pe o foaie de hârtie. Însă Nicuşor Dan fie nu s-a prins, fie nu i-a păsat, iar acum decontează propria neglijenţă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.