Dominic Fritz, cetăţeanul german venit în România în 2003 şi care a câștigat cu un scor uriaș Primăria Timişoarei candidând din partea USR-PLUS, a vorbit, luni seară, în exclusivitate la Sinteza zilei, despre parcursul său în orașul de pe Bega.

Pentru că una dintre curiozitățile lui Mihai Gâdea a fost cum a reușit acesta să se întrețină în România, în condițiile în care nu a avut un job, ci a făcut voluntariat și s-a implicat în campania pentru Primăria Timișoarea, Dominic Fritz a dezvăluit câți bani câștiga în perioada în care era şef de Cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler.

"Am lucrat înainte și am câștigat chiar foarte bine. Am publicat salariul meu - ultimul meu salariu a fost de aproape 5.000 de euro. Am vorbit despre asta într-un mod foarte transparent. Dar, în momentul în care am fost desemnat candidat la Primărie am considerat că trebuie să mă dedic 100% acestui proiect.

Nu este prima oară când fac voluntariat în Timișoara, am venit ca voluntar fără să câștig niciun ban în 2003 și am considerat că pot să trăiesc o perioadă din fonduri proprii și că este o investiție care merită, dacă vreau să câștig cu adevărat Primăria. Și, iată, am câștigat-o și cred că unul dintre motive este că am investit foarte-foarte mult timp în acest proiect, un an întreg am făcut campanie, am vorbit, am stat de vorbă cu timișorenii, am dezvoltat politici publice, un program de peste 60 de pagini cu măsuri foarte concrete pentru Timișoara și acum cred că timișorenii au răsplătit asta", a spus Dominic Fritz.

Dominic Fritz are 37 de ani, este născut în Germania. Are o licenţă în Ştiinţe Politice şi Administrative, la Universitatea din Konstanz, Germania şi un masterat în Studii de Post-Conflict, la Departamentul de Ştiinţe Politice, Universitatea din York, din Marea Britanie.

Fritz a fost consilier personal al fostului preşedinte german Horst Köhler din 2013 până în 2016, iar din 2016 până în 2019, şef de Cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhle.


Comentarii

v Pentru cei alesi, trebuie sa le acordam timp pentru a face ceva pt localitatile lor. Este pacat ca Romanii considera ca sint hoti, incapabili, etc sa se conduca singuri, prefera sa fie condusi de straini, pe care-i considera "superori" si le acorda toata increderea lor, supunindu-se tuturor deciziilor acestora, laudindui.

30 septembrie 2020 0:16

Muie antena 3 Si inceput cacati de la antena 3 sa il atace si pe viitor primar ai Timisoarei..f.m.m de jeguri

29 septembrie 2020 12:55

Socotitorul@Banatul e fruntea dar Ardealul e mintea. Daca n-ai stiut, si sigur n-ai stiut ca altfel nu spuneai prostii, in Timisoara inainte de 1918 ( 3 august 1919 cand de fapt a intrat in componenta Romaniei) situatia populatiei era in felul urmator. Pe primul loc erau nemtii cu putin peste 5000 locuitori. Pe locul doi erau ungurii cu sub 5000 locuitori. Pe locul trei erau sarbii cu ceva peste 4000 de locuitori. Pe locul patru erau romanii, aproape 4000 de locuitori, mai ales la marginea orasului (mahala=MEHALA, daca-ti spune ceva acest nume). Si poate pentru tine o surpriza: evreii erau si ei, ca numar, aproape de romani. Tot pana in 1919 nu a fost niciun primar roman la Timisoara ( ca de altfel in toata Transilvania). Spre deosebire de alte orase din Transilvania, Timisoara a avut, din 1718 cand a fost eliberata de sub turci, in majoritate primari nemti ( cu mici exceptii, un sirb, un bulgar si vreo doi unguri si acestia cu educatie austriaca)

29 septembrie 2020 12:55

solo Pute de romani pe langa Dominic Fritz. Poate o sa-i miroase bine, macar la nivelul la care cunoaste limba romana. Felicitari!

29 septembrie 2020 12:38

Banatul e fruntea dar Ardealul e mintea. Tat Banatul e " fruncea", dar atat de "fruncea" incat nu au gasit un primar pentru Timisoara decat un neamt din Germania .Oricum, felicitari alesului, el ne fiind cu nimic vinovat de lipsa de personalitati organizatorice si politice din regiunea "fruntase" a tzarii.

29 septembrie 2020 12:36

Pute Asta neamt neamt ,educat si scolit acolo ,nu un biet profesoras ,precis o sa faca treaba,Felicitari si spor la treaba !!!

29 septembrie 2020 10:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.