Prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut, joi, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, să crească efectivele de poliţişti care operează în civil și verifică dacă populația poartă mască şi să îi ofere un „răspuns potrivit” pe această temă Avocatului Poporului, care solicitase să i se comunice temeiul legal al unor astfel de acțiuni.

„Am să încep prin a vă solicita o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor şi instituţiilor care sunt implicate în bătălia contra răspândirii coronavirusului. Domnule ministru Vela, am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii, care ne-au fost raportate, în care se strigă 'Şase!' la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă situaţiile cum sunt ele în realitate”, a afirmat premierul, la începutul ședinței de guvern.

Integral pe Digi24Comentarii

Oltean Actualul avocat al poporului este partas la explozia de cazuri COVID si ar merita INCHISOARE pentru asta. Drepturile celor multi (infectabili, victime) primeaza asupra asa-ziselor "drepturi" ale infractorilor carora nu le pasa de soarta conationalilor.

9 octombrie 2020 11:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.