Valul doi al pandemiei se manifestă din plin în Europa, care a devenit focarul mondial al îmbolnăvirilor de COVID. O serie de state europene înregistrează zilnic cazuri noi de infecție chiar și de câteva ori mai multe decât în România, unde de o săptămână s-a depășit recordul de 3.000 pe zi. Și totuși, țara noastră este printre primele din Europa în ceea ce privește decesele. Este mai virulent virusul în România? De ce se moare atât de mult în România? Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, crede că explicațiile sunt mult mai profunde și nu țin neapărat de realitatea imediată.

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate - și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România. Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a explicat dr. Beatrice Mahler la Digi24 duminică, în ziua în care România a înregistrat 53 de decese, inclusiv al unui copil de 4 ani.

Integral pe Digi24Comentarii

ovi Sistemul medical romanesc este prost condus si medicii nu-si fac treaba cu infectatii de covid, spaga nu functioneaza la acesti bolnavi...

13 octombrie 2020 7:19

George Pantazi Măi nene Paulus, dar pro-FUND te mai caci pe tine în postarea ta de căcat. Tu-n loc să faci galerie pentru husenii lui Dragnea ăia cei mai virili de la ocnă ca să-l sodomizeze-n găoz înnebuniți pentru a-l vindeca de toate paraliziile ălea imaginare și de toate herniile de disc, hulești autoritățile? Sărmanul și amărâtul de Dragnea care cică căcare le-a mărit lefurile ăstora, asta numai după ce același Dragnea și-a mărit și lui salariul de vreo câteva ori, dar și salariile turmei de patrupede parlamentare, plus și pensiile ălea nesimțite, e ridicăcat de tine la rangul de martir? Nu ți se pare că căcare cam exagerezi? Sărmanul amărât căcare putrezește-n pușcărie? Păi să-i urăm putrezire îndelungată și de ce nu cu repetir, ca-n cazul lui Adrian Năstase, alt sărman și el și vai de capul lui de amărât. mUE! Muie PSD!

12 octombrie 2020 22:18

Marius Ivanescu @Mark Zuckalenberg vezi ca euro-pushlamaua de Ionescu Petru mi-a ciordit moaca si basca de pe Fessele d-tale de Bookci si te fut în cioc de jidov pervers si hidos ce-mi esti!

12 octombrie 2020 22:16

ursuleanu Priviti fatza acestei femei, parca-i medic la Auschwitz. Pentru a intelege toate crimele savarsite in regimul nazist PNL/Iohannis in spitalele romanesti cititi cartea lui R.J. LIFTON ,Medicii nazisti. https://razvanvanfirescu.wordpress.com/2016/04/06/medicii-nazisti-exterminarea-medicala-si-psihologia-genocidului-de-robert-jay-lifton/

12 octombrie 2020 11:02

ursuleanu Decesele in Romania sunt in fapt crime alemedicilor nazisti impotriva bolnavilor de alte boli cronice.Nu de coronavirus se maore , ci de palnificarile naziste ale lui Iohannis, PNL/Orban cei ce vor sa talhareasca cat mai multi bani de la Uniunea Europeana. Iata asa se fabrică morţii de COVID la Iaşi si-ntreaga tara. Dezumanizare ca în vremea ciumei. https://www.7est.ro/2020/10/cum-se-fabrica-mortii-de-covid-la-iasi-dezumanizare-ca-in-vremea-ciumei/?fbclid=IwAR3m4tho6m6tSfRiGk8HFi-VFbOt7B8zJPc33nw3D4ZoJiNOvj04yPtIddY

12 octombrie 2020 10:46

Oo, câtă profunzime! Doctorița asta din poză zice că „explicațiile ecce mult mai profunde și nu țin neapărat de realitatea imediată”. Nu, zău! Dar de ce țin, ccocoană?! De faptul că v-ați proclamat, sau ați fost proclamați cu toții eroi? Așteptați rangul de zei? Unii dintre voi chiar sunt, dar tare puțini, din păcate. Ați uitat dejal că amărâtul ăla de Dragnea v-a tot mărit retribuțiile până la un nivel cel puțin decent și acum putrezeșt efectiv în pușcărie. Bașca ce vă mai picură și de pe alături... Sau faptul că banii pentru medicamente și aparatură se topesc pe te miri ce precum zăpada în Sahara. Pe deasupra mai și numărați morții așa cum socotea polițaiul Pristanda al lui nenea Iancu steagurile? Or fi morți de Covid, de cancer, de gripă, sau de prea mult râs și oftică pe seama năzdrăvăniilor făcute de cuplurile Iohannis-Orban și Nelu Apendictă-Harafat, nu contează! La grămadă, spre prostirea definitivă a idioților care vă mai cred încă eroi pe voi și pe cei din fruntea bucatelor. Adevărurile le cam știți și voi, dar sunteți plătiți suficient de bine și ați fii și proști să omorâți găina care se screme să facă ouă XL pentru voi.

12 octombrie 2020 10:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.