Manager de spital de pediatrie, medicul argeşean Tudor Ionescu spune că masca purtată corect este mai sigură decât orice vaccin. „Copiii sunt mult mai responsabili decât adulții, mai conștiincioși, fac haz de necaz și chiar le dau lecții celor mari de despre măsurile de siguranță”, adaugă el. Doctorul precizează că, în pandemie, resursa umană e cea mai mare problemă a sistemului medical.

Tudor Ionescu este unul dintre cei mai tineri manageri de spital din țară. La 36 de ani, el conduce Spitalul de Pediatrie din Pitești, una dintre unitățile suport COVID-19 din județul Argeș. Numărul cazurilor de îmbolnăviri crește alarmant în România și sunt multe voci care anunţă că școlile vor fi închise. Însă mulți doctori arată că, în urma explicațiilor și exemplelor bune, copiii sunt mai responsabili în comparație cu cei mari.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Alt spălat pe creier! Ăsta o face măcar pe bani buni. Aș vrea să-i spun, totuși, că micuții se află în perioada în care își formează sistemul imunitar. Crescându-i în mediu aseptic, îi împiedicăm să-și formeze anticorpii. Să zicem că purtarea măștii îi ferește pentru moment de coronavirus, deși formele făcute de copii sunt asimtomatice. Cum masca protejează și de gripă, la cea mai ușoară gripă ulterioară, copilul o va face di granda. Analfabeții moderni nu sunt aceia care nu știu să scrie și să citească, ci prostănacii cu specializări înguste. Cei care nu știu nimic în afară de felia lor. Pediatrul din Argeș este exact prototipul analfabetului funcțional.

13 octombrie 2020 14:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.