Liviu Pleşoianu a demisionat din PSD după ce a rămas în afara listelor pentru parlamentare. Fostul ministru agramat al Educaţiei, Liviu Pop, cunoscut ca ”genunche”, e într-o mare dilemă politică: să plece sau nu din partidul pe care l-a slujit, dar care acum i-a întors spatele. Şerban Nicolae, unul dintre aleşii care au masacrat legile Justiţiei, a rămas şi el pe dinafară şi azi va face un anunţ important pentru poporul PSD.

Liviu Pleşoianu, citat de ADEVĂRUL: „Partidul în care am intrat în 2016 este exact opusul partidului din 2020! Din acest moment, drumurile noastre se despart. Iar cine mă cunoaşte ştie că, dacă ajung să iau hotărârea de a pleca de undeva, nu mă mai uit niciodată înapoi. PSD a fost preluat de călăi ai oricărui principiu, de oameni din clei care se dedublează şi îşi inventează azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltăieri. Cine acceptă aşa ceva - să fie sănătos! Eu nu accept!”

Scos de pe lista pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie, senatorul PSD Liviu Pop îi întreabă pe urmăritorii săi de pe Facebook ce ar trebui să facă în continuare. Liviu Pop, fostul ministrul al Educației nu exclude varianta să candideze la “parlamentare” din partea altui partid, în cazul în care va pleca din PSD, anunță GÂNDUL. Însă, până să ia o decizie finală, a dat drumul unui sondaj pe o rețea socială și i-a întrebat pe cei care îi accesează pagina dacă ar trebui sau nu să rămână membru în Partidul Social Democrat.

Liviu Pop: „Dragi prieteni de pe Facebook, Deşi am fost votat pentru prima poziţie la Senat de CEX PSD Maramureş, am fost înlăturat de pe listă. Ce decizie credeţi că ar trebui să iau: 1. Să rămân în PSD? 2. Să îmi dau demisia din PSD? 3. Să candidez din partea altui partid? 4. Altceva?”

Și Șerban Nicolae dă de înțeles că astăzi va părăsi partidul, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Şerban Nicolae: „Mâine (n.red. - joi, 22 octombrie) voi face poate cel mai dureros anunţ privind activitatea mea publică. Dar, în viaţă, o uşă se închide, o alta se deschide”, a scris Şerban Nicolae miercuri pe Facebook.

Chiar și medicul Alexandru Rafila, înscris recent în PSD pentru a deschide lista de candidați la alegerile parlamentare - Camera Deputaților, este de acord să își dea demisia, în cazul în care partidul se va folosi de imaginea lui și nu îi va susține inițiativele legislative. Alexandru Rafila a declarat, miercuri, citat de REALITATEA, că a făcut pasul în politică pentru că i s-a promis că va putea ajuta la reformarea sistemului de sănătate.

„Nu a fost vorba de o candidatură care să tracteze imaginea partidului, ci a fost vorba de un proiect de reformă a Sănătății. Dacă riscul acela de utilizare și ulterior de renunțare la serviciile cuiva care are imagine bună de vizibilitate, eu nu am niciun fel de problemă, eu renunț foarte rapid la calitatea de parlamentar”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Revolta din PSD a pornit după ce „baronul” de Vrancea căzut în dizgrație, Marian Oprișan, a pus la cale, marți, un adevărat puci, amintește EVENIMENTUL ZILEI. El nu a ținut cont de deciziile șefului său de partid și, deși nu mai este liderul organizației locale, a convocat o ședință și s-a pus în fruntea listei candidaților pentru Senat.
Dar „Răscoala” de la Vrancea, înăbușită de președintele Marcel Ciolacu. Conducerea centrală a PSD a invalidat, miercuri, lista propusă de organizația PSD Vrancea, după ce Marian Oprișan, fostul lider al organizației, a convocat o ședință în care s-a pus primul pe lista senatorilor PSD din județ.

În ședința Comitetului Politic Național al PSD, conducerea centrală a invalidat, în unanimitate, la propunerea lui Marcel Ciolacu, lista înaintată de Oprișan, potrivit unor surse politice, citate de DIGI24. După ședință, președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că „Marian Oprisan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlament”.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.