Prim-ministrul Ludovic Orban a comentat, duminică, pe marginea declaraţiilor pe care le făcuse cu o zi înainte, pe tema posibilităţii restricţionării deplasărilor pe timp de noapte în România. În condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de o rată a infectării de 3 la mia de locuitori, Orban a fost întrebat de jurnalişti, sâmbătă, dacă autorităţile vor restricţiona circulaţie pe timp de noapte.

„Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a precizat, sâmbătă, şeful Guvernului. Duminică, observă CAPITAL, premierul Ludovic Orban a adoptat o poziţie mai puţin tranşantă şi a declarat că autorităţile “sunt departe” de a adopta măsuri mai restrictive în România. Prim-ministrul a fost întrebat şi dacă controversata declaraţie pe propria răspundere va fi reintrodusă în ţara noastră. Orban a explicat că o astfel de măsură este în evaluare, însă va ma dura până la o decizie fermă privind noi restricţii.

Evoluţia infectărilor cu noul coronavirus a făcut autorităţile să se gândească să restricţioneze circulaţia pe timp de noapte în zonele în care pandemia este în plin avânt şi a închis deja şcolile, anunță ADEVĂRUL. Se ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de COVID-19, măsură care a fost luată deja în mai multe ţări europene. Numărul tot mai mare de cazuri a obligat autorităţile să suplimenteze paturile ATI din Capitală, dar nu a putut amâna pelerinajul la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.

Pe lângă eventuala restricţionare a deplasărilor pe timp de noapte, asupra căreia premierul Ludovic Orban nu s-a hotărât, autorităţile mai au în vedere două măsuri pentru limitarea efectelor pandemiei. Secretarul de Stat Raed Arafat a spus, la ANTENA3, că măsurile vizează creşterea capacităţii de primire în spital a pacienţilor infectaţi cu COVID şi trimiterea angajaţilor din instituţiile de stat să lucreze de acasă.

Prima este în curs de aplicare iar în ceea ce priveşte telemunca la stat, aceasta este deja implementată, dar scara de aplicare poate fi extinsă dacă situaţia o impune. „Vor fi măsuri de readaptare a sistemului sanitar, astfel încât, dacă sunt creşteri semnificative, să facă faţă fluxului de pacienţi cu COVID. În ceea ce priveşte alte măsuri, poate că sunt activităţi care trebuie analizat dacă să rămână sau nu în forma actuală, sau să se efectueze mai multă muncă la domiciliu şi nu la faţa locului.

Noi am implementat aceste măsuri, cu încurajarea unei părţi a personalului să lucreze de acasă. Acest lucru poate să devină imperativ dacă observăm o creştere continuă, pentru a limita contactul şi mişcarea (...)“. În condițiile în care măsura este aplicată cu succes de firmele private, Arafat a fost întrebat dacă aceasta se va aplica inclusiv în ceea ce privește angajații statului. „Deja este implementată. La mine în Departament sunt persoane care petrec zile din săptămână muncind la domiciliu. Un jurist poate lucra la domiciliu: îi trimiţi documentele, lucrează, le dă înapoi. Există posibilitatea ca o parte din angajaţi să lucreze la domicilui şi aplicăm acest lucru.

Întrebat dacă există intenția introducerii unor interdicții pe timp de noapte, Ludovic Orban a confirmat în stilul coadă de pește, constată COTIDIANUL. Poate! S-ar putea lua o asemenea măsură! Răspunsul în dodii al premierului arată că acesta trage de timp pentru a vedea dacă o asemenea interdicție este absolut obligatorie. Orban știe bine că orice măsură aduce cu sine și dezacorduri din partea unui segment de populație. Or, cârtelile pe seama guvernării liberale cad prost în perioada premergătoare alegerilor. Mănâncă din procentele necesare unui ”parlament al meu”.

Premierul Ludovic Orban, citat de DIGI24, susține că autoritățile din România așteaptă să vadă ce efect are restricționarea circulației pe timp de noapte în țările care au luat această măsură, înainte de a lua o decizie. El spune că vizați de această măsură sunt în special tinerii care merg la petreceri private, în condițiile în care acestea s-au dovedit a fi principalele focare de infectare cu COVID-19.

Încă de sâmbătă seara și Madridul și Parisul aveau deja introduse interdicții de noapte. Atitudinea face parte din noua tendință europeană. Continentul a fost lovit de un veritabil tsunami coronavirus și majoritatea țărilor au recurs la măsura izolărilor de noapte, cu orarii variate de la țară la țară. Interdicțiile nocturne urmează să nu se aplice pentru muncă, pentru urgențe sau pentru chestiuni de sănătate.

Atunci de ce se teme Ludovic Orban de introducerea interdicțiilor de noapte? De ce trage de timp? Europa de Vest a reacționat imediat la noul val de contaminări. România încă o scaldă. Oare Orban așteaptă rezultatul alegerilor din 6 decembrie? Un lucru este limpede. Ludovic Orban se teme de interdicțiile nocturne!


Comentarii

Muie postacilor Psd Hai imputiti de postaci Psd-isti la munca ca de aia sunt platiti de hoti Psd....

27 octombrie 2020 6:28

Mircea Introduceti mai declaratia ptr a merge la vot.Dupa ora 18,00 cand se intuneca sa nu mai mearga romanii la vot. Romanii sa stea in casa sa nu mai mearga la vot , sa vedem ce zice Jon hanis si orb anel.

26 octombrie 2020 20:57

Metodă bolșevică Prin anii 50 ai secolului trecut, în zona de graniță cu Iugoslavia lui Iosif Broz Tito nu te puteai deplasa dintr-un loc în altul fără să prezinți buletinul de identitate grănicerilor care împânzeau o fâșie destul de lată spre interiorul țării. Cu deosebită atenție erau supravegheate gările și urcarea în tren, care era atunci cam singurul mijloc de deplasare pe distanțe mai lungi. Și totuși, se cereau doar buletinul și explicații verbale despre destinație și scopul deplasării. Idioților ăstora de acum nu le ajung actele de identitate și explicațiile verbale! Le trebuie hârtii oficiale și semnătuir olografe. Va trebui să tăiem niște mii de hectare de pădure pentru hârtie ca să-și facă ei damblaua și ambâțurile de a impune supușenie populației. Un exercițiu necesar pentru a obișnui boborul cu dictatura neonazist-marxistă a Noii Ordini Mondiale.

26 octombrie 2020 0:37

v Este ingrozitor sistemul de deplasare, propus. Majoritatea oamenilor se deplaseaza dintr-un loc in altul pe proprie raspundere. Nici pe vremea comunismului nu au existat deplasari cu hirtii, intocmite de tine. Ce fac toate ONG-urile care se "zbat" pt libertatea individuala? Nu cred ca astfel se poate combate virusul, nici pandemia. Din pacate exista virusul si acesta se transmite de oameni daca se deplaseaza, dar nu se poate oprii o tara. A ajuns pandemia sa fie "influentata" de politica, cu toate neajunsurile cetatenilor.

25 octombrie 2020 23:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.