Statul român ar putea prelua de la proprietarii ruși activul funcțional al Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, compania aflată în acest moment în insolvență și cu activitatea de producție paralizată. Primele discuții în acest sens au avut loc în ședința de Guvern din data de 24 septembrie.

În acest scop au avut loc întâlniri între reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Ministerului Finanțelor Publie și Consiliului Concurenței pentru a stabili varianta optimă de preluare, se arată într-un document semnat de către Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei. Pentru a putea fi luată decizia finală este necesară o analiză amănunțită a situației și o eventuală modificare a legislației, se mai spune în document.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat recent că unul dintre scenariile avute în vedere pentru salvarea Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte este conversia datoriilor în acţiuni.”COS Târgovişte este, din punctul nostru de vedere, o fabrică de interes naţional. Am evaluat mai multe scenarii, unul este conversia datoriilor în acţiuni, dacă acest scenariu este fezabil îl vom face, vom merge pe el.

Alt scenariu este că activele funcţionale şi activele acelea care cu adevărat sunt funcţionale şi pot să contribuie la o viitoare companie să fie extrase de acolo în contul datoriei şi împreună cu Fortus Iaşi, de exemplu, că şi acolo avem o situaţie cât de cât similară, să facem o companie deţinută de statul român şi să o pornim. Este foarte important pentru noi COS Târgovişte şi ne vom bate să realizăm acest lucru. Nu este uşor, s-au întâmplat multe lucruri ciudate la COS, dar ne batem să le scoatem la capăt”, a spus Popescu.

Integral pe CotidianulComentarii

GG Dar bătăuși mai suntem, neamule!

26 octombrie 2020 16:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.