Este bine sau nu să trecem la euro în anul 2015, iată o întrebare care apare din ce în ce mai des în discuţia publică, în contextul crizei datoriilor suverane din Europa. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consideră că trecerea la euro nu este o problemă care să ne preocupe acum.

"Hai să depăşim alegerile, să se mai apropie termenul şi dacă lucrurile nu se clarifică în zona euro mai avem timp de a schimba termenul de a trece la moneda euro”, a spus Isărescu. Acesta a mai precizat că sunt multe aspecte juridice, culturale şi tehnice care trebuie puse la punct.

"Am dat un exemplu. Pentru trecerea la euro ar fi nevoie de vreo 3-400 de tiruri cu euro şi o cantitate de vreo 3-4 ori mai mare cu moneda care trebuie stransă şi distrusă”, a spus guvernatorul.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

TRV De ce nu zici domnule Isarescu ca venirea EU este de fapt moartea economica si subjugarea. Chestia cu 400 de tiruri de valuta ti-a zis-o tot "prietenul ala ar Romaniei"? E frumos cand anunti si cum vei da lovitura de gratie....e ca in filme....si apoi scoti 400 de tiruri de aur si uite asa pe urma cand scade euroiul ne stergem cu hartiile la dos.Ba destept te crezi...? da esti numai un hot ca toti ceilalti ......din acela cu cravata ....

7 august 2012 0:51

Io Domnu' guvernator, dati voie sa se faca plati in euro si jumatate de treaba e facuta! Nu trebuie 400 de camioane de odata, vor veni pe rand.

8 noiembrie 2011 8:13

Getwulf Nu e bine sa trecem pe Euro... Vedeti situatia Greciei de ce nu e bine... Trebuie sa pastram Leul si schimbul de valuta care poate sa indrepte imbalanta de comert prin apreciere si depreciere... Grecii nu au mai putut sa faca asta din cauza ca numai aveau propia lor moneda. Si UE nu ia in consideratie problemele unei tari mici cand printeaza "moneda". Stati pe Leu...

7 noiembrie 2011 15:55

Io De ce nu se liberalizeaza platile in euro? Trecerea la euro ar fi mai usoara si fara socuri! Si ar pune si bancile cu botul pe labe! Sau tocmai asta nu se vrea.

7 noiembrie 2011 15:18

@Prodan Nicolae cum ce facem? ce am facut si pana acum din '89 incoace. nu ne vindem tara, o dam pe spaga.

7 noiembrie 2011 15:17

Prodan Nicolae Asa cum am spus in alt comentariu, un "PROST". Sa vedem ce facem pentru a rezista si a iesi cat de cat binisor din criza asta nu se vorbeste, nu se gandeste. DE CE? Avem o tara mai bogata decat Germania unificata si Anglia la un loc in sol si atentie SUBSOL. Ce facem?

7 noiembrie 2011 14:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.