Pensiile speciale continuă să creeze o discrepanță uriașă între oamenii privilegiați de sistem și cei care se confruntă cu neajunsurile zilnice. Ca o comparație între cifrele care urmează să fie prezentate, anul trecut, în România, salariul mediu net a fost de 3000 de lei, iar pensiile celor care au muncit zeci de ani încă nu se ridică la un nivel care să le asigure persoanelor în vârstă un trai decent.

Totuși, există și categorii răsfățate de sistem. Astfel, foști polițiști, militari, magistrați sau diplomați sunt beneficiari de pensie specială. Aceștia nu s-au mulțumit doar cu venitul asigurat de stat, ci s-au reangajat în sistemul bugetar. Rezultatul? Pensia se cumulează cu salariul, iar veniturile ajung la cifre uriașe. Deși toți politicienii își doresc, la nivel verbal, reglementarea situației, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

Conform europalibera.org, vicepreședintele Oficiului Național pentru Combaterea Spălării Banilor, Constantin Ilie Aprodu, a adunat anul trecut un salariu de 112.000 de lei. La acest venit s-a adăugat și pensia militară. MapN i-a virat lui Aprodu, pe tot anul, aproximativ 221.000 de lei.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.