Paracetamolul este unul dintre cele mai populare analgezice din lume. Acest medicament poate fi utilizat pentru a trata durerile minore și febra pe termen scurt. Potivit unui nou studiu, în ultimele decenii, supradozele de paracetamol au crescut mult, iar unii oameni de știință cred că are legătură otrăvirea corpului chiar dacă nu duce la moarte, dar poate provoca leziuni hepatice severe.

La fel ca şi în alte studii, noile descoperiri sugerează că efectele medicamentului asupra ameliorării durerii implică și anumite procese psihologice, diminuând percepția oamenilor față de sentimente negative, reducerea empatiei și chiar pierderea funcțiilor cognitive. Dar ce este mai grav, potrivit studiului, oamenii îl consumă excesiv fără să ştie cât poate dăuna cel mai popular analgezic.

Chiar dacă efectele ar putea părea ușoare, trebuie să fie luate în considerare, având în vedere că este cel mai comun ingredient pentru dureri uşoare şi temperatură. Centrul Național Elvețian a fost alarmat cu privire la o posibilă cauză a otrăviri cu acest analgezic, iar cercetătorii au fost alarmați deoarece au constatat o creștere semnificativă a supradozelor de paracetamol luate fără intenţie, și majoritatea acestor cazuri au fost legate de tableta de 1.000 mg.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.