Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat, vineri, că după 5 ani de la tragedia care a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015, de la Clubul Colectiv, lucrurile pentru tratarea "marelui ars" în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent.

„Astăzi se împlinesc 5 ani de la tragedia Colectiv. În fiecare an, la această dată, gândul nostru se îndreaptă la tinerii care şi-au pierdut viaţa în acel cumplit accident, către familiile îndoliate ale acestora, dar şi către cei care au supravieţuit. După 5 ani, lucrurile pentru tratarea „marelui ars” în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent.

S-a modificat legislaţia pentru reducerea şi optimizarea timpilor de transfer în străinătate al persoanelor cu arsuri grave pentru care nu se găseşte loc în unităţile sanitare din ţară şi au fost trimişi la specializare medici şi cadre medicale în clinici din afara ţării.

Printr-un program al Băncii Mondiale, 6 secţii din spitalele din ţară au fost dotate cu echipamente medicale necesare în valoare de peste 33 milioane de euro”, a afirmat Nelu Tătaru, într-un mesaj în contextul împlinirii a 5 ani de la tragedia din Clubul Colectiv.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.