Jurnalistul Cristian Tudor Popescu își continuă replicile cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) şi ridică și o întrebare: unde a zis Iisus că este bine să închinăm la moaște?

"În ședințele de înfierare a subsemnatului (...), se sare în sus că i-aș fi făcut `vite` pe credincioșii ortodocși. Vita e calul de bătaie, de altceva din ce-am scris nu se agață bodigarzii BOR, că frige.

CTP: Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică

Iată fraza integrală, nu trunchiată pentru uzul manipulării: `Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică, o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni`.

(...) La zicerea sa `interzis pupat moaște = căzut comunism`, care conține tot atâta rațiune și bun-simț cât strigătura hăis! sau cea!, nu pot reacționa oamenii, ci doar vitele, adică acele persoane care posedă discernământul vițelului când contemplă poarta nouă în raport cu cea veche.

Ergo, `vită` ești dacă iei de bună `interzicere pupat moaște = căzut comunism`, nu dacă ești creștin ortodox.

CTP: Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?

Acest raționament se bazează pe o ipoteză: nu toți credincioșii din țara asta cred în nerușinarea sinistră a minciunii că BOR, pupătoarea în dos a Ceaușeștilor când nu erau încă moaște, a dat jos comunismul cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă ipoteza se dovedește greșită, atunci nu mai am nimic de spus.

Ba nu, ar mai fi ceva. Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?", a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu, potrivit republica.ro.


Comentarii

PUNCTUM 1.CTP are dreptate. 2.Biserica trebuie sa fie cu iertarea si nu cu amenintarea si blestemele. 3.A nu se confunda credinta crestina cu actiunile si interpretarile asa zisilor slujitori "sfinti". 4."Sfintii parinti" nu detin adevarul absolut.Si inchizitia evului mediu s-a erijat ca singurul detinator al adevarului. 5.DUMNEZEU nu face deosebire intre religiile oamenilor.Budistii, shintoistii,musulmanii, mozaicii etc..ar trebui sa ajunga toti in iad ? 6.Pentru a te ruga la Dumnezeu nu este nevoie de intermediari precum preotii.Si ei sunt simplii oameni ca noi dar cu o diploma de facultate teologica ,diploma data tot de oameni si nu de Dumnezeu.

31 octombrie 2020 14:18

John Smith & Arys Arys Noi am ales sa sugem EURO-poolla, ca dânsa e mai gustoasa decât Sf. Moaste si ne ejaculeaza si "fonduri" si "grant"-uri pe esofag, daca fukcem ca toti EURO-dracii pe Fessele de Bookci ale lu' Mark Zuckalenberg!

31 octombrie 2020 7:11

Marius Ivanescu Va rog eu sa mai defecati si "stiri" cu Joe Biden, cu cum câstiga el alegerile cu 8153% si cum se bucura alde Merkel si cu co-puslamalele ei de la Davos ca fuck "Marea Transformare" cu "migranti", cu societate mai "eco"-green si mai "incluziva", ca sa nu ma mai simt excluzat, ca m-am saturat de ma apuca dracii!

31 octombrie 2020 7:07

Băă, nu CTP, ci CTP-ulea” Iar tu, CTM-uie! Spre deosebire de textele (și înjurăturie) „scuipate” cu nonșalanță pe care le postezi de obicei, iată că ești capabel și de texte bine elaborate. Bravo! Inventarul de ironii poate fi citit însă și pe dos. Mă doare exact în curttea din dos că tu nu agreezi discutarea în mod serios a unor teme care presupun lecturi ceva mai aprofundate. Cu cât mă citești mai atent, văd că faci totuși chiar și tu unele progrese. Măcar afli că există și astfel de tematici în discuție. În ce privește dragostea ta îndârjită față de CTP-ulea, te privește, dar te asigur că mizezi pe un cal mort și putrezit la groapa de gunoi a comunismului și securismului. În mod miraculos mai dă încă din coadă amirosind miasmele neomarxismului întreținut, da, de Oculta globalistă și pompate cu furie mediul politic de Partidul Democrat din Hamerica. Vorbesc de Hamerica cretinoizilor ce dărâmă statuile istorice și spurcă morala creștină, nu din America curată, care-l sprijină pe Donald Trump. Aici stă, de fapt să înceapă al treilea război mondial, pentru că idioți neomarxiști de teapa ta și a lui CTP-ulea, dar mai ales a stăpânllor voștri ilumnați de Luceafărul masonic se află peste tot.

31 octombrie 2020 5:35

Emilian Birdaș Măh idiotule Paulus, eu zic să lași alchimia credinței religioase la o parte, pentru că oricum nu vei descoperi niciodată piatra filozofală a neo-marxismului globalist de sorginte stalinist-leninistă, dar nici a ocultei modiale rozalii iluminate cu opaițul marelui cârmaci de țară cizmar de meserie executat prin împușcare. Mai bine te-ai concentra pe astrofizica-cuantică galactică din nebuloasa Crabului, numai acolo vei descoperi esența imposibilului etern absolut și abstract infinit. Deci, tu tot la Mama Rusia faci trimitere p-acolo pă la Kiev, unde umbra fantomei lui Rasputin coclește prin mahalalele mărginașe promițând creștinismul ortodox estic rusofon și rusofil. CTP le spune pe șleau așa cum sunt ele reale, fără perdea, dar cu luciditate și realism cert. Că ție nu-ți place ce zice CTP pentru că ai capul mare și pătrat, asta e cu totul altceva. Ce mai zice Pravda? Muie PSD!

31 octombrie 2020 4:25

Termină, măh idiotule, cu chestiile astea! Habar nu ai de alchimia credinței religioase. Habar nu ai de contextele istorice în care creștinismul s-a răspândit ca un țunami în conștiințele credincioșilor. Sigur că Iisus nu a indicat nicăieri adularea moaștelor, dar exemplul jertfei sale ca Fiu al lui Dumnezeu, dar și ca om, a zguduit în așa măsură inimile credincioșilor încât adorația lor s-a extins și asupra altor slujitori ai credinței în Dumnezeu, dăruiți cu har, înțelepciune și bunătate creștină. Te sfătuiesc să faci o excursie la Kiev și să vizitezi catacombele unei mânăstiri de acolo, unde zeci de călugări au viețuit în umilință, au muncit, au meditat la cele sfinte și s-au stins în firidele pe care și le-au săpat singuri sub pământ. N-ar fi cu totul exclus ca tăria credinței acelor oameni să te cutremure chiar și pe tine. Ei bine, cei care cred în bunătate, iubire și sfințenie simt nevoia să omagieze asemenea oameni dăruinți cu sfințenie. Cu ce te deranjează pe tine ca ateu? Ți-au cerut cumva ceva? Ți-au furat ceva?

30 octombrie 2020 18:45

Mihai Bă , dacă taceai erai isteț, asa, te-ai afundat de tot în rahat.Tu nu sti că cine se scuză, se acuza.Gata, ti-ai dat arama pe fată.NU ARE ROST SA TE BAGAM ÎN SEAMĂ.

30 octombrie 2020 17:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.