Samsung a revenit pe primul loc în topul celor mai mari producători de smartphone-uri, la trei luni după ce a pierdut poziția în favoarea Huawei. Iar Xiaomi a reușit să detroneze Apple și să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

Huawei a devenit ”Number One” pentru prima dată în istorie cu trei luni în urmă, profitând de o perioadă de vânzări puternice în China în timp ce alte piețe din întreaga lume funcționau sub diferite constrângeri din cauza pandemiei de COVID-19. Dar livrările Huawei au scăzut de la trimestru la trimestru cu 7% și la nivelul întregului an, cu 24%, potrivit The Verge.

În paralel, în ultimul trimestru, livrările Samsung au crescut cu 47%, iar coreenii au raportat cele mai mari venituri trimestriale din istorie, pe fondul exploziei cererii de smartphone-uri în ”era” COVID.

Xiaomi a reușit să detroneze pentru prima dată Apple și a urcat pe locul trei în topul producătorilor de smartphone-uri, cu o creștere anuală de 46%. Livrările Apple au scăzut cu 7% în intervalul iulie – septembrie 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, în mare parte din cauza problemelor logistice întâmpinate în producerea telefoanelor și lansarea noilor modele iPhone pe fondul COVID-19.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.