Fostul ministru de Externe și al Educației, Andrei Marga, a vorbit, vineri seară, la Antena 3, despre modul în care se duce lupta politică în România, chiar și în vreme de pandemie.

"Foarte probabil, e cea mai slab pregătită garnitură (de miniștri, n.r.) din istoria recentă a României. Și calificarea formală, dacă vreți, școlară, universitară a acestora, dacă vrem să luam ceea ce ei au dovedit până la această oră, putem lua mulți indicatori. Sunt probleme în lume, sunt probleme în România, dar nu se poate ieși dintr-o criză ca aceasta pe care o parcurgem cu o astfel de garnitură.

România, având această garnitură, e singura țară care și în pandemie și în afara pandemiei merge pe conceptul primitiv al politicii ca distincție amic-inamic. A fost distincția fatală a anilor '30, dar România o îmbrățișează această formulă complet funestă, să spunem, complet dezastruoasă pentru ea.

În al doilea rând, România îmbrățișează tehnica anilor '30 de propagandă, în sensul că adversarul este neapărat rău, este autorul tuturor relelor, iar el fiind rău, tu ești bun. E un sofism ordinar, toți știm aceasta, dar România, cu poftă, de la nivelul cel mai înalt, de la președinte, îmbrățișează aceste lucruri - să spun direct - putrede în istoria europeană.

Îi ciumăm pe unii, îi ciumăm pe alții. Să fim clari de unde vine toată treaba aceasta: vine dintr-un izvor pe care nici nu e bine să-l amintim pentru că se știe care a fost izvorul. (...) În România, din păcate, liderii noștri vor să se pună bine în afară. Ei în loc să democratizeze, să-și creeze un suport popular în țară și să ducă o politică favorabilă acestei țări, ei, nefiind capabili, pentru că aici e problema, ei nu sunt pregătiți - v-am spus, de 15 ani România lucrează cu președinți care nu sunt pregătiți pentru rolul pe care îl au - acești lideri nu democratizează în țară, se și opun mai nou democratizării, se vede bine, și-atunci se pun în afară bine cu cine pot", a spus Andrei Marga, vineri, în emisiunea Exces de putere, moderată de Adrian Ursu.


Comentarii

Ceea ce denota ca România s-a aliniat, în sfârsit, la standardele UE si ca e pregatita de "Marea Transformare" promisa asta iarna de Merkel haimanalelor de la Davos, nu?!

31 octombrie 2020 7:20

noi Daca ar avea/ar fi avut Romania conducatori politici, de calibrul de 24 karate aur, cum este dl. prof. Marga, prosperitate si stabilitate ar fi fost pt cetatenii Tarii.

31 octombrie 2020 7:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.