Liderul Grupului PNL de la Camera Deputaților, Florin Roman, a solicitat marți dezbaterea în regim de urgență a proiectului legislativ care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Roman a criticat gestul făcut de liderii PSD Marcel Ciolacu și Alfred Simonis care au anunțat că își dau demisia din Camera Deputaților pentru a nu încasa pensii speciale, arătând că acesta este demagogic. Liberalul a explicat că există doar trei moduri în care se poate renunța la pensia specială și acelea sunt – condamnarea penală primită de ales, declarația de renunțare făcută de parlamentar și abrogarea prin lege.

”Din punctul de vedere al PNL, singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea capitolului XI din statutul senatorilor și deputaților. Azi am depus o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite la ora 10:00, așteptăm să trimită la comisia de statut proiectul PNL, care e blocat din luna iunie, pentru a fi dezbătut și votat azi în plen. PNL a depus inițiativa în luna mai. Tot azi solicităm tuturor partidelor să susțină solicitarea PNL și să dăm un vot în comisie și în plen pentru abrogarea acestor indemnizații pentru limita de vârstă”, a declarat Florin Roman.

Integral pe România LiberăComentarii

xyz REVOLUTIONARII lu' Peste prajit, escrocii care primesc PENSII din '89, de peste 30 ani, escrocheria cu certificate de "revolutionar" trebuie desfiintata urgent de Johanis - daca vrea sa ramana in istorie ca un Presedinte European! In prezent, la 30 ani de la Lovitura de Stat, numarul escrocilor "revolutionar" creste in fiecare zi, in ce Tara din Lume Bugetul Statului este secatuit de o sleahta autointitulata "revolutionari" ?

24 noiembrie 2020 15:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.