Alejandro Mayorkas va deveni prima persoană latino care va ocupa funcția de Secretar pentru Siguranța Statului (Homeland Security) din executivul american. El a fost unul dintre numele anunțate, luni, de președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, care vor face parte din viitorul cabinet. Mayorkas are chiar origini românești - mama sa s-a refugiat în Cuba în anii '40, în timpul Holocaustului din România.

Mayorkas, în vârstă de 61 de ani, s-a născut în Havanam capitala Cubei, însă familia sa a fugit din această țară când era copil. Tatăl său este născut în Cuba și are rădăcini evreiești sefardice, iar mama sa a fost o româncă evreică, fugită din țara noastră în perioada Holocaustului, conform The Jerusalem Post. El a spus că originile familiei sale i-au modelat fundamental identitatea.

Integral pe Digi24Comentarii

Jean de la Craiova Așa este! Rădăcini sefardice, sferto-galactice și safirice, smaraldice, etc. Ăștia de la Digi-n Cur devin un alt fel de Găoz al presei de căcat, mai ceva decât Haznalele Varanului. Dacă mă-sa a fost evreică româncă, tot e bine că n-a fost țigoinără, că ajungea un urmaș de garoi și de cioroi în administrația de stat a SUA și nu era bine pentru că era rău de tot. Rău sefardic și sferto-galactic. Vă-n gură cu știrea voastră sefardică cu tot! Muie!

24 noiembrie 2020 19:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.