Testarea în masă a bucureştenilor nu se poate face din cauza costurilor ridicate, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Peste 100 de milioane de euro ar trebui să plătească municipalitatea, pentru ca toţi locuitorii Capitalei să fie testaţi pentru COVID, însă nu sunt bani.

Nicuşo Dan spune că o variantă ar fi utilizarea de teste rapide, care costă de 10 ori mai puţin.

'O testare PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureştiului, să testezi 2 milioane de oameni PCR, testare în masă, te costă 100 de milioane de euro pe care nu îi avem.

Noile teste rapide, şi sunt două dintre ele care sunt agreate şi recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt de 10 ori mai ieftine, şi e bine să facem o testare masivă cu aceste teste ieftine, bineînţeles, pe categorii de persoane, pe personal medical, pe personal social, pe şoferi de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc.

Guvernul a comandat trei milioane de astfel de teste şi nu i-au venit ca să poată să înceapă o testare în masă'', a anunţat Nicuşor Dan la un post tv.


Comentarii

je Plicusor Nicusor asta, e penibil, deci : a promis miracole la PMB - canci ! acum marturiseste ca n-ar bani; a promis ca UE va face Muie pt rezistaci, canci ! UE n-a trimis testele promise mincinos de rezistacul asta.

25 noiembrie 2020 11:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.