Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că toţi parlamentarii formaţiunii politice pe care o conduce vor demisiona din funcţie pentru a nu beneficia de pensii speciale, iar liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului PNL care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, transmite News.ro. Potrivit lui Roman, această iniţiativă legislativă este blocată de PSD.

La rândul său, Dan Barna a precizat că o condiţie pentru participarea la viitoarea guvernare o reprezintă abrogarea prevederilor privind pensiile speciale.

„După cum ştiţi, timp de patru ani de zile, USR a solicitat în Parlamentul României eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi eliminarea pensiilor speciale, le-am cerut şi pentru aleşii locali. Timp de patru ani de zile, proiectul PLX 282/2017, unul din primele proiecte ale USR în Parlament, care viza exact acest lucru, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, a fost blocat şi ţinut în sertarele Parlamentului, în sertarele Camerei Deputaţilor tocmai pentru că vechea clasă politică nu-şi dorea în niciun chip ca acest deziderat de morală pentru societate să se realizeze”, a mai afirmat liderul USR.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.