Toți parlamentarii USR au anunțat că își dau demisia din legislativ în ultima zi de mandat, pe 18 decembrie, pentru a nu beneficia de pensia specială. Unde am mai văzut acest gen de acțiune: La PSD, mai exact la Marcel Ciolacu și la Liviu Dragnea în 2016.

În plină campanie electorală, acești lideri politici vor să arate electoratului că renunţă la pensiile speciale, dar o simplă demisie anunțată în spațiul public nu echivalează însă cu renunțarea la pensiile speciale, fiind nevoie de o hotărâre în Parlament privind vacantarea postului. USR-ul condus de Dan Barna este partidul care folosește metoda Dragnea, ies în față și promit că demisionează, dar în fapt, totul este o acțiune de campanie.

În 2016, Ciolacu și-a anunțat demisia în ultima zi de mandat, însă în Plenul Camerei Deputaților nu a mai luat act de demisie și nu a mai adoptat o hotărâre de încetare a mandatului, așa cum prevede Regulamentul. Povestea s-a încheiat prin întrunirea noului Parlament și depunerea jurământului de către parlamentarii nou aleși. Astfel, Marcel Ciolacu beneficiază de un mandat complet de parlamentar, contrar declarațiilor publice pe care le face.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.