Tema pensiilor speciale ale parlamentarilor este din nou adusă în atenția publică odată cu apropierea alegerilor din 6 decembrie. Parlamentarii s-au întrecut în demisii prin care să demonstreze că nu își doresc acest beneficiu, deși renunțarea la pensie se poate face fără demisie. Potrivit legii, de pensia specială beneficiază parlamentarii care fac cerere scrisă să o primească. Ea nu se acordă automat, deci cei care doresc să nu primească, pot să nu o ceară.

Parlamentarii USR au anunțat marți dimineață că își vor da demisia din Parlament pentru a nu beneficia de pensia specială. Același gest a fost anunțat, cu doar câteva ore înainte, și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și de liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, care au spus că și alți parlamentari ai partidului vor urma demersul. PNL, PMP și UDMR au acuzat jocuri electorale.

Potrivit legii, pensia pe care o încasează foștii parlamentari poartă denumirea de indemnizație pentru limită de vârstă și se acordă la cerere. Așadar, un fost parlamentar care ajunge la vârsta pensionării poate să nu beneficieze de indemnizație dacă nu depune cererea.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.