Managerul de la Institutul ”Matei Balș” a explicat ce ar trebui făcut pentru ca problemele generate de noul coronavirus în România să ia sfârșit cât mai repede. Și în acest sens a adus în discuție folosirea anticorpilor monoclonali.

În primul rând, managerul de la Balș a adus în discuție părerile exprimate, în ultima vreme, pe tema vaccinului antiCovid, subliniind că specialiștii trebuie să se pronunțe pe acest subiect.

”Este o greșeală enormă, în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin, să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la vaccin este eronat. Trebuie să citești în primul rând cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizează aceste vaccinuri este absolut revoluționară”, a declarat profesorul Streinu-Cercel, marți seară, la Antena3.

Ce ar fi de făcut

”Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (…) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o și cu rezultate minunate”, a susținut Streinu-Cercel.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.