Deputatul USR, Claudiu Năsui, care mai aspiră la un loc în Parlamentul României și la alegerile din 6 decembrie, face parte dintr-o familie nu foarte transparentă cu averea de aproape 100 de milioane de euro cu care este creditată de presa locală de business. Pe de altă parte, Năsui a făcut parte din cabinetul Ministrului Finanţelor Publice în cadrul guvernului Cioloş, unde a lucrat la proiecte de transparenţă bugetară.

Familia Năsui poate egal “afacerea Motorola” pentru cei care sunt la curent cu seria celor mai mari tunuri date economiei românești după 1989. Iar afacerea Motorola a fost documentată de presa anilor ’90 ca fiind chiar primul mare tun financiar post-decembrist, care a prejudiciat statul român cu aproape 8 milioane de dolari. O afacere de care-mi aduc aminte atunci când mai scriu despre începuturile mele ca ziarist. Dar cred că merită reluată pentru cei mai tineri, care nu știu despre ce este vorba.

Cei implicați în afacerea Motorola, inclusiv generalul Victor Atanasie Stănculescu, și frații Năsui, Simion (unchiul) și Dorel (tatăl lui Claudiu Năsui) au fost inculpați, dar au scăpat de acuzații în 2002, pe motiv că faptele s-au prescris.

În presa de business, Claudiu Năsui (35 de ani) pozează în tânăra speranță a politicii locale care a lucrat exclusiv în sectorul privat, în consultanţă financiară şi în sectorul bancar.S-a remarcat în spațiul public drept unul dintre cei mai vocali oameni din partid, cu tunurile puse pe PSD, dar și pe PNL. Tunurile erau în altă parte însă. Atât în regimurile PDSR-PSD, dar și pe perioada guvernului tehnocrat al lui Klaus Iohannis, condus de Dacian Cioloș, marea familie Năsui (sunt patru frați care trag pentru afacerile familiei) a derulat zeci de contracte cu statul

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.