Medici din România și alte două țări au făcut o operație de prelevare de organe de la un pacient român care și-a pierdut viața într un accident rutier la Constanța. Au fost prelevate inima, plămânii, rinichii și ficatul: 5 vieți au fost salvate astfel de familia care și-a dat acordul pentru prelevare. Însă la câteva zile după ce tânărul Ionuț Anghel a murit în așteptarea unui transplant de plămâni și în ciuda faptului că mai multe persoane sunt înscrise de ani de zile pe această listă, plămânii prelevați la Constanța au plecat spre Germania.

Este ora 22:30 și o echipă de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni, formată din cinci medici și o asistentă, se pregătește să plece la Constanța pentru o prelevare, cea de-a 59-a din acest an.

Măsurile de prevenție în cadrul echipei de chirurgi sunt mult mai stricte ca de obicei. Fiecare medic trebuie să își facă testul COVID, iar deplasarea se face cu două mașini, pentru respectarea măsurilor de distanțare.

„Astăzi am venit doar doi cu ambulanța, amândoi negativi, testați SARS-CoV-2 negativ, echipa de prelevare de asemenea este negativă, donatorul întocmai și testările se vor face și primitorilor”, explică Mihai Dobrea, medic urolog.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.