Unul dintre cele mai grandioase proiecte de infrastructură din România se confruntă deja cu probleme majore. Un tronson al autostrăzii A3 Transilvania este la un pas de a fi lăsat în paragină. Constructorului aflat în insolvență i-au fost plătite o serie de facturi, dar, la rândul său, a plătit doar o mică parte din sumă subcontractorilor care au „resuscitat” șantierul abandonat.

„Pe Autostrada A3 Transilvania între Câmpia Turzii și Chețani CNAIR a plătit factura de 10 milioane de lei către constructorul Straco, însă acesta la rândul său nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind sume modice și perpetuând promisiunile mincinoase”, informează Asociația Pro Infrastructura (API).

Pe lotul Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km), al cărui șantier a fost pornit de compania românească Straco încă din 2016 , lucrările au fost aproape complet oprite la începutul anului. Situația a fost apoi deblocată prin implicarea unor firme românești de construcții subcontractate să continue o parte din lucrări și să finalizeze nodul rutier Chețani (esențial pentru deschiderea traficului pe lotul adiacent până la Iernut care se apropia la acel moment de finalizare).

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.