Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un comunicat de presă în care reacționează la o anchetă jurnalistică în care este prezentat un caz din Mureș în care un inginer a fost înlocuit din funcție cu o persoană fără experiență, numită politic.

„Resping categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis susține că recompensa politică „drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite și reprezintă totodată un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea oricărei societăți democratice.”


Comentarii

ion Ce-i cu afacerea criminala cu MASTILE FALSIFICATE importate - sub nasul lu' Johanis, de firme PNL/USR/PMP sau apropiate astora ? DNA/DIICOT/SRI/STS musmalizeaza acest atentat la viata romanilor si la siguranta nationala? Aloo, Johanis/Orban vrem lista cu firmele si patronii criminali, si orasele unde au fost plasate mastile falsificate. Indiferent de partidul complice la crima.

30 noiembrie 2020 11:07

Petre Vad ca numai la suprafata atingeti problema Ideea este ca Romania trebuie resetata. Ce inseamna asta; o schimbare de mentalitate, in primul rand sa ne reintoarcem la principiile universale de baza unei societati normale cum ar fi NU FURA, NU MINTE, FI ONEST, si sint multe pe care le stiti si voi. Trebuie sa stiti ca votul la urne chiar conteaza, ideea este sa va informati bine, si slava internetului ca se poate.

28 noiembrie 2020 10:34

Măi Pute, tu chiar dacă puți a căcat, ai impresia că le știi pe toate? Eu nu mă închin la nimeni, dar ce vezi tu la puterea de mii de indivizi e apă chioară și minte puțină, nene. Orice prost poate critica fără dovezi sau cu dovezi extrem de vagi și inexistente ca tine, așa că culege-ți tu succesurile de la EBA și du-te să ridici în slavă pemepula de partid a lui Băsescu, unde sunt numai competenți ca și la PSD de altfel. Orice guvernare a țării se măsoară în rezultate, iar singurul indice important e cel al evoluției datoriei externe a țării, iar al 2-lea e creșterea economică a țării, dar acest indice e de o importanță secundară. Tu, când te duci la vot de duci bou și vii înapoi vacă, pentru că habar n-ai pe cine votezi ca partid și ce rău a făcut României acel partid, inconștientule atoateștiutor a nimic concret. Dar ești activ aci, unde ragi tare și grohăi și mai tare, adică faci zgomot aiurea. Sărmane ușuratic! Apropo, politica nu e ca la fotbal, sau ca la concursurile de frumusețe, cine are moacă faină e automat bun, sau ăla care strigă cel mai tare e cel mai deștept ca pe vremea lui Ceaușescu. O fi sasul de la Cotroceni cu moaca mai austeră sau mai cazonă, mai nefotogenic, sau ăștia de la guvernoi mai nasoli la mutre, problema e că ceea ce fac ei e benefic țării și nu prea sunt reproșuri la ceea ce fac ei. Că PSD-ul critică e una, problema e că nemernicii ăia mint cu o nerușinare împuțită, mai ceva ca pe vremea Împușcatului. Tocmai de aceea ei merită numai muie. Muie PSD!

28 noiembrie 2020 7:19

je Guristul nr.1 al Tarii Johanis, a dispus repunerea tanarului inginer apolitic, pe locul de munca castigat cu concurs cinsiti si competente profesionale NU, Nimic concret nu a dispus guristul nr.1 al Tarii, abureste cu "auditul" national, mare mincinos acest gurist. Intre timp, inginerul apolitic, moare de foame somer, deoarece un derbedeu PNL puturos i-a luat locul de munca.

28 noiembrie 2020 7:19

Pute Mai ,daca tu te inchini si admiri primul mediocru al tarii e treaba ta dar chiar sa nu vezi incompetenta clara a mii de politruci care colcaie in jurul lui si au fost promovati la greu ,zau e grav .Succesuri !

28 noiembrie 2020 5:21

Măi Adrian, tu vrei să arăți că le știi pe toate. Ia dă tu câteva exemple concrete cu nume și loc unde s-a întâmplat ceea ce insinuezi tu acolo. Pentru că dacă tu ai pus botul la ce spune PSD-ul fără dovezi concrete, ești un profan, un naiv, un prostovan, etc. Ai înțeles? Sau trebuie să-ți scriu cu majuscule? Uite de exemplu, eu am menționat cu singur caz unde un inginer cu merite incontestabile și-a dat demisia de la conducerea unei Regii de Apă județene mi se pare că-n județul Mureș, pentru că apăruseră p-acolo niște indivizi de la PNL care erau cică numiți sau împuterniciți ilegal să preia funcția respectivă. Motiv pentru care eu am dat muie cu ghiotura PNL și acestei metode împuțite, dar în ceea ce mă privește e singurul caz pe care l-am întâlnit. Astfel de metode trebuie să dispară din țara noastră. Pepiniera de cadre de partid cozi de topor promovate în funcții unde nu au calificarea profesională sau pregătirea respectivă, trebuie scoasă în afara legii. Punct! Opinia mea e că Haznaua 3 se referă la cazul respectiv menționat de mine, iar dacă președintele țării a făcut public o asemenea afirmație sau declarație, trebuie să-mi scot pălăria și să salut declarația și atitudinea lui. Alt punct!

27 noiembrie 2020 20:45

Adrian Nu, nu este inacceptabil. In guvernarea Johanist-Lucovoida este o conditie "sine qua non". Exemple? Antrepenor de pompe funebre, medic stomatolog de comuna, numiti in fruntea unor spitale. Astea sunt numai cateva

27 noiembrie 2020 17:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.