Asociația Pro Infrastructură anunță că CNAIR se pregătește să anuleze licitația pentru finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva. Este vorba de cei aproximativ 13 kilometri, secțiune unde trebuie realizate două tuneluri prin munte.

Potrivit reprezentanților asociației, este imposibilă finalizarea autostrăzii din punct de vedere tehnic până în 2023, astfel încât Comisia Europeană să considere acest coridor european de transport funcțional. În această situație, România ar putea ajunge să dea înapoi toți banii europeni atrași până în prezent pentru întreg proiectul Lugoj-Deva.

„CNAIR se pregătește să anuleze licitația pentru finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva, după ce a lansat respectiva licitație în iulie 2019 și a ținut-o suspendată mai bine de un an din cauza lipsurilor majore din documentația tehnică.

Am tras nenumărate semnale de alarmă de-a lungul ultimilor ani privind modul dezastruos prin care această autostradă a fost manageriată de Compania de Drumuri. Totul a plecat de la semnarea în 2013 a unui contract ce prevedea o săpătură imensă în dealurile de la Holdea, deși acordul de mediu solicita construirea unor tuneluri pentru mașini care să lase mediul natural intact.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.