Mulți șoferi ignoră următoarele prevederi și consideră că este suficient să aibă cauciucuri de iarnă, pentru a trece „testul” în fața polițiștilor. Situația nu stă deloc așa și dovadă stau amenzile de sute și mii de lei!

Codul Rutier specifică destul de clar condițiile în care polițistul rutier poate reține certificatul de înmatriculare și poate aplica o amendă de 725 lei, chiar dacă anvelopele sunt de iarnă! Este cazul oricăror cauciucuri, fie ele de vară, iarnă sau all-season, când uzura se situează peste limita legală.

Această limită este aceeași ca în toată Europa, Asia și America de Nord, respectiv LIMITA DE 2/32 INCI, mai precis 1,6 MILIMETRI, impusă de legi care țin cont de siguranța rutieră, standardizate la nivel global.

Mai mult, Autoritatea mondială Federală pentru Standarde de Siguranță a Automobilelor (FMVSS) i-a obligat pe producătorii de anvelope să incorporeze în anvelopele lor vândute în SUA și Europa așa numiții MARTORI DE UZURĂ.

Integral pe GândulComentarii

România? Țara tuturor posibilităților, unde cretinismul uneori e din abundență. Dobitocul sau imbecilii care au căcat legea asta inumană cu obligativitatea instalării cauciucurilor de iarnă ar trebui futuți în gură în public. Cauciucurile All Seasons sunt pentru toate anotimpurile și mai au cele mai multe dintre ele imprimat pe ele semnele M+S adică Mud + Snow, respectiv Noroi și Zăpadă și mai au și semnul ăla care simbolizează fulgul de zăpadă pe ele. Deci cauciucurile All Seasons sunt și pentru Iarnă prin fabricație. Cauciucurile numai pentru iarnă, cică, din punct de vedere constructiv sunt confecționate dintr-un cauciuc mai moale și care are cică niște caracteristici anti-derapante mai accentuate pe zăpadă sau mâzgă, noroi, dar în opinia mea sunt cam la fel cu cauciucurile All Seasons. Românii care au mintea limpede ar face bine să-și monteze cauciucuri de iarnă inițial pe roțile mașinii, cauciucuri pe care să le păstreze tot timpul anului, dacă legea asta cretină este în vigoare și nu s-a găsit nimeni s-o anuleze logic vorbind. Acum despre respectarea regulilor de înlocuire a tuturor cauciucurilor, polițiștii de azi ar trebui să fie și ei mai indulgenți, să nu dea amendă din prima ci un avertisment, iar eventual amendă la a doua abatere. Pentru că e mult mai omenește vorbind. Punct!

27 noiembrie 2020 21:39

Marian Alpopii Se spune ca in curand chiar si la biciclete va fi nevoie de cauciucuri de iarna! Stie cineva ceva?

27 noiembrie 2020 20:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.