Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţat în urmă cu o lună, cu mare fast, lasarea unui centru de transfuzii care ar fi trebuit până acum să ajute pacienţii Covid-19. Răzvan Dumitrescu a prezentat în cadrul emisiunii "Subiectiv” situaţia centrului de recoltare în acest moment.

În urmă cu exact o lună ministrul de Interne, Marcel Vela anunţa că, la iniţiativa sa spitalul "Gerota” va înfiinţa un centru de transfuzii de sânge şi de plasmă convalescentă care să vină în ajutorul tuturor bolnavilor de Covid-19.

Ministrul de Interne spunea atunci că de la începutul pandemiei se infectaseră cu Covid-19, 4.117 poliţişti dintre care nouă au murit. Vela considera că un centru de recoltare a plasmei va ajuta la vindecarea mai rapidă a bolnavilor de Covid-19.

La conferinţa de presă din luna octombrie au participat toţi membrii Spitalului Ministerului de Interne care au promis că în cel mai scurt timp centrul de donare va fi funcţional

Joi, un jurnalist Antena 3 a sunat la Spitalul "Gerota” pentru a vedea ce se întâmplă cu centrul de recoltare.

Reporter: Spuneţi-mi vă rog, se pot face donări de plasmă la dumneavoastră?

Angajata Spitalului "Gerota”: Încă nu... Când apare. Urmăriţi site-ul Spitalului Gerota!

Reporter: Aveţi un prizont de timp?

Angajata Spitalului "Gerota”: Nu

Reporter: Dar aveţi idee când va exista?

Angajata Spitalului "Gerota”: Deocamdată este la nivel de ştire, nu ştiu să vă spun.

Vineri, o echipă a Antena 3 s-a deplasat la spitalul "Geroda” pentru a afla la faţa locului ce se îmtămplă. În loc de centru de donare am găsit doar două containere.

Într-unul erau doar două mese şi un scaun şi nu părea nimic funcţional. În cel de-al doilea erau două canapele de donat sânge sigilate, nefolosite.

După prânz au apărut primele aparate de recoltat plasmă. Reprezentanţii firmei medicale care au importat aceste aparate pentru spitalul "Gerota” au declarat Antenei 3 că astfel de contracte nu pot fi onorate de pe o zi pe alta.

"Orice comandă de parata are un termen de livrare. Nimeni nu are un aparate pe stoc, trebuie să existe un timp de fabricaţie. Au fost fabricate, s-au adus în regim de urgenţă”, a spus pentru Antena 3 Adrian Petriu, reprezentant firmă medicală.

Reprezentanţii Spitalului "Gerota” au fost contactaţi pentru un punct de vedere, dar nu au vrut să ni-l ofere. Nici ministrul de Interne, Marcel Vela nu a vrut să ne ofere o explicaţie pentru întârzierea funcţionării acestui centru de recoltare.

La cei 4.117 angajaţi ai M.A.I infectaţi cu Covid-19 de la începutul pandemiei s-au adăugat în ultima lună alţi 3.878 plus încă 9 morţi potrivit ultimelor date oficiale.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.