Cu 10 zile înaintea alegerilor parlamentare, partidele pe care se bazează PNL în vederea formării viitorului guvern pun condiții din ce în ce mai dure pentru o alianță solidă, așa cum își dorește Klaus Iohannis. În aceste zile, atît USR, cît și PMP precizează că nu vor intra la guvernare în orice condiții.

Asta după ce joi Ludovic Orban a făcut următoarea declarație: „Din start excludem orice fel de colaborare cu PSD, deci, practic, posibili parteneri sunt USR, PMP, UDMR, cam atît”.

Există însă dispute politice și între posibilii parteneri pe care și-i dorește PNL. Una dintre contre vizează eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Astfel, USR a anunțat că toți parlamentarii formațiunii își vor depune demisiile în ultima zi a mandatului, precizînd că astfel nu vor mai primi pensiile speciale, deși legea prevede că, în această situație, vor primi o pensie specială proporțional cu perioada lucrată!

PMP critică însă decizia USR, urmată și de PSD, considerînd că este doar „un joc ieftin de imagine”, propunînd, în schimb, „convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor și Senatului, în regim de urgență, în vederea eliminării din Legea nr. 96/2006 a art. 49 și 50, care reglementează îndemnizațiile pentru limită de vârstă (pensiile speciale ale parlamentarilor)”.

Integral pe CotidianulComentarii

lucian56 Nu stiu de unde vine acest titlu pompos cu Conditii dure. Sa astepte intai sa vedem daca intra in Parlament si abia dupa aceea sa deschida gura. Oricum pensiile speciale cu sau fara ei se vor desfiinta sau impozita. Chestie de imagine cum ca vezi doamne ce tari in clanta sunt ei. Prea miroase a Basescu.

30 noiembrie 2020 18:11

ion Ce-i cu afacerea criminala cu MASTILE FALSIFICATE importate - sub nasul lu' Johanis, de firme PNL/USR/PMP sau apropiate astora ? DNA/DIICOT/SRI/STS musmalizeaza acest atentat la viata romanilor si la siguranta nationala? Aloo, Johanis/Orban vrem lista cu firmele si patronii criminali, si orasele unde au fost plasate mastile falsificate. Indiferent de partidul complice la crima.

30 noiembrie 2020 11:40

v Aparent pretentiile PMP, USR sint justificate, dar toate partidele sint necredibile. Cred ca trebuie creat alt sistem care sa nu permita migratia politica si in special privilegiile acesteia. Imi vine greu sa cred ca "alesii" isi vor diminua privilegiile lor ale Curtii Constitutionale etc.

29 noiembrie 2020 23:44

Pute Apa de ploaie ,vor sa intre in parlament si mai ales micuta EBA ,asa ca se agata de orice ,javra ordinara e pe fir !!!

29 noiembrie 2020 17:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.