Măștile de protecție contrafăcute au fost cumpărate chiar de structurile Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual dezvăluie faptul că au descoperit măști neconforme achiziționate în teritoriu, dispunând o verificare a acestora la toate instituțiile din subordinea MAI.

Polițiștii au fost trimiși să verifice bolnavii Liderul USR i-a îndemnat pe români să respecte regulile de protecţie. Într-o postare pe Facebook, Barna a spus că s-a testat de Covid aflați în carantină cu măști de protecție neconforme, riscul de infectare fiind, în aceste cazuri, uriaș.

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) ne spune că a depistat astfel de măști la polițiștii din Călărași, cerând reprezentanților MAI retragerea acestora. ”La Călărași, inspectorul șef le-a pus la dispoziție polițiștilor măști de protecție neconforme și am sesizat Inspectoratul General al Poliției Române să intervină în acest caz. Deocamdată, aici am descoperit, dar o să verificăm în toată țara măștile de protecție date polițiștilor”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

Sindicaliștii din MAI semnalează faptul că, de la debutul pandemiei, în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne au fost înregistrate aproape 8.000 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă circa 7% din personalul structurilor aflate în prima linie, iar 18 dintre aceștia au decedat.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.