Toate sălile de clasă, atât din învățământul de stat, cât și din cel privat, vor fi obligatoriu dotate cu camere audio-video pentru supravegherea orelor de curs, se arată într-un proiect depus la Camera Deputaților. Asociațiile de părinți consideră că măsura este binevenită, având în vedere că va asigura protecție atât elevilor, cât și cadrelor didactice.

Unitățile de învățământ de stat și cele din mediu privat vor fi nevoite să achiziționeze camere de supraveghere audio-video, pe care le vor instala în toate perimetrele din interiorul și exteriorul școlilor, inclusiv în sălile de clasă. Prevederea se găsește într-un proiect de lege intrat în dezbatere la Camera Deputaților, care urmărește stoparea fenomenului de bullying din școli. Bullying-ul se referă la comportament ostil, de luat în derâdere, excludere și chiar umilire a unei persoane sau a unui grup de persoane, manifestările putându-se ușor transforma în forme de violență propriu-zisă, explică deputații.

”În conformitate cu statisticile Organizației Mondiale a Sănătății, România se află pe locul 3 la nivel european în ceea ce privește fenomenul bullying-ului. Datele disponibile arată faptul că 17% dintre copiii cu vârsta de 11 ani au recunoscut că au agresat alți colegi cel puțin de trei ori în luna precedentă. Odată cu creșterea vârstei, procentul este mai mare, astfel că 23% dintre copiii în vârstă de 13-15 ani au recunoscut săvârșirea de acte de violență față de colegi.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.