La a doua apariţie pe sticlă în această campanie electorală, tot mai pricopsitul şi mai vopsitul general Gabriel Oprea, un Moş Teacă reîncarnat în secolul XXI, s-a facut iar de râsul curcilor.  Oprea s-a lăudat că a fost ofiţer de carieră şi că, după absolvirea facultăţii de drept, a devenit ofiter de justiţie militară, dovedind din nou că nu are proprietatea termenilor.

Deşi a obţinut, prin sinecuri politice, numărul maxim posibil de stele în armata română, generalul Oprea nu a fost decât 12 ani ofiter activ, susține COTIDIANUL. Nu poţi să spui că ai fost ofiţer de carieră după ce ai fost militar activ doar 12 ani si cu o întrerupere (dubioasă) de şapte ani. Nu poţi să spui că ești ofiţer de carieră atunci când cariera politică este aproape dublă față de cea militară. Un ofițer de carieră își servește țara în uniforma de la absolvirea școlii de ofițeri până la pensionare, ceea ce ar însemna minimum 25-30 de ani.

Din 1990, când a absolvit Facultatea de Drept a Universității București, și până în 1993, a fost consilier juridic într-o unitate cadrul Ministerul Apărării Naționale. În perioada de reactivare (2001-2003), 0prea a deținut funcții politico-administrative, respectiv președinte al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și prefect al Capitalei.

Ca atare, Oprea nu a fost niciodată ofițer de justiție militară, neactivând în cadrul parchetelor sau instanțelor militare cum lasă să se înțeleagă, ci a fost doar un pârlit de consilier juridic într-o unitate de intendență. Ca urmare, Oprea nu este ofițer de carieră şi nu a activat în justiţia militară.

Fostul ministru este acum, la 59 de ani, un pensionar de lux care va candida pe 6 decembrie pentru un loc de parlamentar. Oprea a fost fost ministru al Apărării (23 decembrie 2009 – 7 mai 2012) și ministru de Interne (22 decembrie 2008 – 12 ianuarie 2009 și 5 martie 2014 – 9 noiembrie 2015), amintește NEWSWEEK. Gabriel Oprea a obținut un doctorat plagiat și a coordonat altele care s-au dovedit, de asemenea, plagiate.

Cu aceste tinichele de coadă, Gabriel Oprea este răsplătit din plin de statul român. Potrivit declarației sale de avere, depusă în urmă cu puține zile, Oprea nu are alte surse de venit în afară de cele două pensii. Din pensia militară câștigă 96.420 lei, iar din indemnizația de Senator câștigă 115.842 de lei. În total, Oprea câștigă, lunar, 17.688 de lei, adică 12 pensii medii în România.

Se pare că nu este însă suficient, din moment ce urmărește un nou loc de parlamentar. Salariul unui parlamentar este cuprins între 11.000 și 14.000 de lei net, anunță DIGI24. La salariu, deputații și senatorii mai adaugă venituri consistente din diurnă, cazare, transport și telefon, dar și cheltuielile decontate de Parlament pentru activitatea din teritoriu. În total, un parlamentar poate câștiga lunar până la 40.000 de lei. Senatorii și deputații încasează aceeași indemnizație și au aceleași beneficii.

Potrivit legii, „deputaţii şi senatorii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, (...) sau ale vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleaşi legi sau ale altor legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.”

Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei în funcție de numărul de mandate. Aproape 800 de foști parlamentari primesc pensie specială. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse în 2015.


Comentarii

Pardaillan Oprea este General cu 4 stele. Iliescu de la SPP l-a bagat in politica. Eram in birou cand a aparut Oprea frecandu-se de perete . Avea obrajii rosii ca o fetitza rusinoasa. Si zice Iliescu ca este un baiat bun si se va descurca, etc. Asa a ajuns gunoiul asta mare scula.

2 decembrie 2020 1:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.