Ministrul Finanțelor este optimist în ceea ce privește economia României. Florin Cîțu a transmis că au fost adoptate două tipuri de măsuri pentru relansarea economiei. Oficialul guvernamental a explicat, în cadrul unui interviu, cum sunt acordate ajutoarele de stat şi garanţiile şi cum pot românii antreprenori să beneficieze de acestea.

„Sunt două tipuri de măsuri care au fost adoptate. Ajutoare de stat și garanții. Eu m-am luptat cu toata lumea pentru garanții și nu ajutoare de stat. Și aici iese liberalul din mine! Pentru că garanții pentru împrumuturi înseamnă încă un filtru, înseamnă filtrul sistemului financiar bancar.

Înseamnă un filtru al antreprenorului, care ia un împrumut și știe că trebuie să-l dea înapoi, chiar dacă nu este cu dobândă, chiar dacă dobânda este garantată de stat, chiar daca imprumutul este garantat. Eu mizez pe faptul ca fiecare antreprenor vrea să-și țină afacerea în picioare. Și, atunci, când ai un ajutor de stat aceste filtre sunt relaxate, sunt anihilate.

Cand iei ajutor de stat, iei mai mult decât ai nevoie, ii cheltuiești pe orice altceva, poate nu pe ceea ce ai nevoie, pentru că știi că nu trebuie să dai înapoi. Garanțiile sunt altceva. Garanțiile te țin în priză. Iau banii ăstia ca să plătesc niște facturi, să-mi extind afacerea.”, a spus Florin Cîţu, pentru Economica.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.