Un miliard de euro a fost îngropat în birocrație de autoritățile române. Este vorba despre ajutorul de stat care ar fi trebuit să ajungă la firmele care au avut de suferite din cauza pandemiei COVID-19

Bâlbele legislative pun bețe în roate antreprenorilor români. Autoritățile nu au reușit să gestioneze cum trebuie acel miliard de euro din fonduri europene destinat firmelor afectate de pandemie. Este vorba despre granturi din fonduri europene pentru capital de lucru dar și pentru investiții.

Decidenții din Ministerul Economiei dar și cei din Parlament au modificat în mod succesiv Ordonanță 130, uneori chiar și în contradictoriu, spre nemulțumirea beneficiarilor și a consultanților în fonduri europene.

În consecință, în acest moment, termenul de semnare a contractelor de finanțare pentru granturile de investiții a fost amânat cu jumtate de an. Consultanții în fonduri europene spun acum că firmele sunt axate doar pe a obține banii respectivi și pe a depune documentația la termen. Nu se mai concentrează pe acuratețea informațiilor și nu mai corelează solicitarea cu planul de afaceri. Asta înseamnă că banii nu vor fi cheltuiți eficient iar finanțarea nu își va atinge scopul inițial - acela de a reînvia economia


Comentarii

Lute Cretini ,tanpiti idioti si javre ne-au condus tot timpul in admiratia si dragostea nemarginita a intregului bobor !!sa nu dam vre-un semn ca ne-am saturat ci sa-i lingem in cur in continuare ,hai la coada !!!!

2 decembrie 2020 15:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.