Alegerea viceprimarilor Capitalei nu figurează pe ordinea de zi a ședinței CGMB. Primarul general, Nicușor Dan, precizează că încă există un litigiu în instanță, astfel încât nu au fost validați toți consilierii: „În prima secundă după soluționarea definitivă vom avea alegerea viceprimarilor”.

„Nu avem, în momentul de față, pe ordinea de zi, alegerea viceprimarilor. Codul Administrativ ne spune că nu putem să facem asta decât în momentul în care CGMB e în componența sa completă. E o chestiune logică, pentru că s-ar putea ca altfel viceprimarii să fie aleși de prima tranșă de consilieri care să nu fie reprezentativi din punct de vedere politic, iar apoi nu vor putea fi schimbați decât cu o majoritate de două treimi”, spune, în prima ședință a CGMB, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

El precizează că este în desfășurare un litigiu la Judecătoria Sectorului 1. „Din păcate nu s-a soluționat până în momentul ăsta. În prima secundă după soluționarea definitivă vom avea alegerea viceprimarilor”, conchide Dan.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.