PNL nu vrea sub nicio formă să renunţe la Justiţie, însă Cătălin Predoiu ar putea fi schimbat, după un mandat în care a fost puternic contestat. Favoritul USR PLUS e Stelian Ion, aflat însă în dizgraţia lui Dan Barna, în timp ce PSD propune o fostă judecătoare CCR, promovată de Dragnea şi Dăncilă.

PNL vrea musai să păstreze portofoliul Justiţiei în viitoarea guvernare cu USR PLUS. ”Justiţia, Sănătatea şi Finanţele” sunt portofolii care nu se negociază, susţine unul dintre vicepreşedinţii partidului pentru Adevărul. Liberalii au trei variante. Prima e păstrarea lui Cătălin Predoiu în fruntea ministerului şi din ianuarie încolo. În ciuda faptului că e contestat chiar în interiorul sistemului judiciar, Predoiu se bucură de o puternică susţinere politică din partea premierului Ludovic Orban şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

În ciuda promisiunilor, Guvernul Orban nu a desfiinţat, prin ordonanţă de urgenţă, Secţia Specială pentru magistraţi, ghiuleaua PSD împotriva procurorilor oneşti. Oficial, PNL invocă referendumul din mai 2019, când românii au votat covârşitor ca legislaţia penală să nu fie modificată prin OUG, în contextul în care Liviu Dragnea încerca să scape de puşcărie. Cătălin Predoiu a venit cu un pachet de propuneri pentru a îndrepta legile Justiţiei mutilate de PSD, însă măsurile sunt în dezbatere publică până la finalul lunii martie 2021.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.