Campania electorală pentru alegerile parlamentare, desfășurată în condiții excepționale din cauza pandemiei de coronavirus, mai mult în mediul online, a ajuns la final, românii fiiind așteptați duminică, 6 decembrie, pentru a-și exprima opțiunea politică de care va depinde formarea unei majorități parlamentare și a viitorului guvern.

Pentru prima oară, scrutinul de duminică se desfăşoară în România cu mai multe localităţi carantinate. De asemenea, sunt candidaţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 care se află în izolare la domiciliu, printre ei copreşedintele USR PLUS Dan Barna.

Acesta spunea că nu a găsit calea legală pentru a-și putea exercita dreptul la vot având în vedere că este izolat în Bucureşti ca urmare a infectării cu noul coronavirus şi ar putea solicita urna mobilă doar dacă s-ar afla la Sibiu, acolo unde are şi domiciliul.

În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura pe parcursul a două zile - sâmbătă şi duminică, iar pe teritoriul României - duminică, între orele 7,00 şi 21,00. ​

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.