După o scurtă scădere la începutul crizei COVID-19, consumul de avocado în Europa şi SUA a atins un nivel record, potrivit lui Xavier Equihua, directorul Organizaţiei mondiale a avocado (WAO), transmite Bloomberg.

"Consumul a depăşit orice aşteptări. Oamenii vor să mănânce sănătos. Noul lux după pandemie va fi mâncarea sănătoasă şi wellness-ul. Chiar şi industria modei spune lucrul ăsta", a declarat Xavier Equihua într-un interviu pentru Bloomberg, ptrivi Agerpres.

Cererea pentru acest fruct a accelerat pe măsură ce mai mulţi consumatori iau masa acasă. Avocado nu mai este utilizat doar pentru a face guacamole la petreceri ci a început să fie utilizat şi la salate, burrito şi chiar şi pentru toast cu avocado. Consumul în Europa ar urma să crească cu 12% în acest an până la un nivel record de 1,48 miliarde livre (aproximativ 671 de milioane de kilograme) iar cererea din SUA va creşte cu 7%, susţine Xavier Equihua, citând prognozele din industrie.

Integral pe Newsweek



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.