Ludovic Orban a anunţat că demisionează din funcţia de premier, dar rămâne preşedintele PNL care va conduce negocierile partidului pentru viitoarea guvernare. Plecarea sa de la Palatul Victoria este un gest firesc, dar atît de rar pe la noi. Câţi premieri nu s-au baricadat în birou! Ce schimbă demisia lui Orban în ecuaţia negocierilor şi ce ar trebui să facă noua majoritate pentru a evita un eşec?

Ce-au greşit Orban şi cuplul Barna-Cioloş, cu toate staff-urile lor electorale este evident. Niciunul nu a văzut adevăratul elefant din încăpere şi toţi au trăit în iluzii. Societatea este în stare de stres şi de incertitudine. Pentru cine a deschis mai târziu televizoarele sau contul de socializare, de un an de zile omenirea trece prin cea mai gravă criză a de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial.

Datul la gioale între PNL,PSD, USR şi cine o mai fi prin politică nu e chiar preocuparea majoră a oamenilor în aceste momente. Dacă alegi să guvernezi într-o minoritate cruntă în Parlament, cu gândul că vei face anticipate în plină pandemie şi nu te ajustezi când îţi dai seama că planul nu e fezabil, plăteşti factura. Iar când la uzura normală unei guvernări de criză adaugi erori majore, pierzi alegerile. Şi mai şi contribui din plin la creşterea unui partid de extremă dreapta.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.