Deputatul PNL Ovidiu Raețchi confirmă pe Facebook varianta avansată de sursele Curentul privind desemnarea generalului Ciucă drept premier.

Negocierile dintre PNL, USR-Plus și UDMR pentru un guvern Cîțu au fost suspendate după aproape două ore de discuții. Liderii USR au propus ca fiecare formaţiune din cele trei să-şi aleagă câte una dintre cele trei funcţii, în baza scorului de la alegeri. Astfel, PNL are prima opţiune, USR a doua, iar UDMR ar lua funcţia rămasă. Cum PNL a ales deja premierul, în persoana lui Florin Cîţu, USR ar vrea şefia Camerei Deputaţilor pentru Dan Barna. Rezolvarea este însă refuzată categoric de PNL.

Ludovic Orban a propus ca şefia Camerei Deputaţilor să fie supusă votului deputaților, știind că se poate baza și pe voturi de la PSD, au declarat sursele Curentul. Preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei Deputaţilor, prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt înscrise numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.